Coney Island - Wonder Wheel

Coney Island Travel Blog

 › entry 147 of 1090 › view all entries
Hier is goed te zien hoe het blauwe gondeltje vanuit het midden van het rad naar de rand schuift.

Zoals vermeld had ik Elianne en Hester op bezoek. Door de week moet ik gewoon werken en dienen de bezoekers zichzelf te vermaken. In het weekend kan ik wat leuks doen. Zo ook vandaag.

Deze dag was een heel produktieve dag. We begonnen met een autorit naar het noorden voor een wandeling in de bossen van New York en Connecticut in de Mianus River Gorge. Na terugkomst in The City reden we direct vanuit The Bronx door naar Coney Island in Brooklyn. Bijna een uur in de metro.

Het doel was het beroemde Denos's Wonder Wheel een uniek reuzenrad. Nou ja, uniek, er staat een replica van het rad in Yokahama, Japan. Het is met zijn 46 meter hoogte en 43 diameter by far niet zo hoog als zijn beroemde tegenhangers in het Prater in Wenen of the London Eye in Londen.

Het unieke van het Wonder Wheel echter is het feit dat de gondeltjes in het rad gedurende rit over steeds kantelende rails heen en weer rijden in het rad.

Het rad, dat in 1989 een officeel US Landmark werd is reeds 88 jaar in gebruik, en heeft een smetteloze geschiedenis met 0 incidenten. Nou ja, eentje dan, maar dat lag niet aan het Wonder Wheel, in july 1977 kwam het rad stil te staan gedurende de beruchte NYC Blackcout, toen in bijna heel NYC de stroom uit viel. Medewerkers van het Wonder Wheel hebben toen met man en macht het rad op spierkracht rondgedraaid om de opgesloten gasten naar beneden te krijgen.

De ride in het Wonder Wheel is niet alleen een thrill, het biedt ook nog eens een prachtige view op de kermislanden rondom om het rad en op de Atlantische Oceaan.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hier is goed te zien hoe het blauw…
Hier is goed te zien hoe het blau…
Binnin het rad
Binnin het rad
View on the Atlantic
View on the Atlantic
View op het kermisland
View op het kermisland
Spookhuis in Coney Island
Spookhuis in Coney Island
Spookhuis in Coney Island
Spookhuis in Coney Island
Spookhuis in Coney Island
Spookhuis in Coney Island
Coney Island
photo by: missandrea81