Coney Island

Coney Island Travel Blog

 › entry 124 of 1090 › view all entries

Van de winter was ik al eens in Coney Island geweest (zie hier).

Toen was het vooral kouder en verlaten. Deze dag had ik totaal niet het plan naar Coney Island te gaan. Maar op een of andere manier mislukte alles wat ik die avond van plan was. Van het ene plan viel ik in het andere en met een zelfde snelheid bleek elk plan niet mogelijk. Toen ik dan maar naar huis wilde gaan stuitte ik bij het passeren van een platform op de metro naar Coney Island. Zonder er bij na te denken er in gestapt en na een ruim uur in de subway was ik dan in Coney Island.

Wow, des zomers is dat wel wat anders. Als vanaf de eerste stap op het metro-perron, dat hier boven de grond ligt, ruik je de diepe vakantie-achtige geur van de zee. De lampjes van de kermis schitterden me al vanaf de verte tegemoet. Een heel ander geziocht dan de desolate afgesloten terreinen die ik van de winter zag.

De meeste attracties zien er uit als een gewone dorpskermis. Veel hot dog standjes, etc. Wat me echter erg verbaasde is het Wonder Wheel.  Dit is een reuzenrad, maar niet zomaar een reuzenrad. Binnein het rad zijn golvende rails aangebracht die door de stand van het rad steeds van positie wisselen. De hokjes van het rad hangen op wieltjes in deze rails en rijden dus met het draaien des rads door het rad heen en weer! Heel origineel.

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Coney Island
photo by: missandrea81