Concert Prospect Park

Brooklyn Travel Blog

 › entry 130 of 1090 › view all entries
Uiteraard op het TV scherm

Het was al weken op de radio, (WQXR) geweest, het concert in Prospect Park. Prospect Park, voor degenen die mijn eerdere entrÿ (zie hier) niet gelezen hebben, is het tweede Central Park van New York. Een groots park, van de zelfde architecten als Central Park, maar dan in Brooklyn.

En in dit park zou er hedenavond een concert zijn van de Metropolitan opera. Dit orkest is amerika's grootse muziekale organisatie en voert per jaar zo'n 240 opera's op. Samen met het opera-echtpaar Angela Gheorghiu and Roberto Alagna zouden de hoogtepunten uit de opera en operette weergegeven worden.

Op het moment dat ik de ondergaande zon op de Manhattan Bridge fotografeerde waren ze al van start gegaan maar ik besloot om toch nog maar even te gaan kijken.

De fraaie boogbruggen in Prospect Park waren door de politie feeëriek geïllumineerd
Natuurlijk gokte ik qua locatie verkeerd en zo kon ik dus het halve park door baggeren om bij het concert te komen. En ik was niet de enige.... Al enige honderden meters voor ik bij het podium geraakte stonden er grote speakers en enorme TV schermen die eea lieten zien. Op de grote weide in het park zaten 10 duizenden mensen netjes uigespreid. Sommigen in extase luisterend, anderen hot-dogs knagend, weer anderen zachtjes kletsend, etc. Hoe dichter je bij het podium kwam, des te drukker het werd, des te meer TV schermen en des te meer dranghekken opdoemden.

Het orkest zelve was gelijk een stipje aan de horizon waarneembaar. Dat was niks. Na een stuk terug gelopen te hebben zat ik heerlijkj in het gras op een heuveltje waar ik van de winter in de sneeuw nog bijna mijn nek gebroken had.

De acoestiek was niet echt OK, maar de sfeer en ambiance compenseerden dat ruimschoots!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Uiteraard op het TV scherm
Uiteraard op het TV scherm
De fraaie boogbruggen in Prospect …
De fraaie boogbruggen in Prospect…
Brooklyn
photo by: missandrea81