City Island, alweer een onverwacht gezicht van The Bronx

City Island Travel Blog

 › entry 131 of 1090 › view all entries
Long Island Sound

Ik ben wel aan het eilandhoppen. Manhattan, Roosevelt Island, Staten Island, Coney Island, Governors Island en vandaag voegde ik weer een eiland van de NYC archipel aan mijn collectie toe: City Island.

City Island ligt in the Bronx vlakby Pelham Bay Park, in het Noordoosten van New York. Het eiland was vroeger by de indianen een geliefde plek om oesters en mosselen te vissen. In de oorlog werden er vele submarines gebouwd, en nu is het vooral het domein van jachthavens. Je komt er door de 6 local train helemaal naar het eindpunt te nemen en dan verder te lopen of op de bus te stappen. Daar het riant weer was ging ik lopen.

De 6 eindigt pal naast het park waar men in grote getalen aan het recreëren was. Dwz zitten, balsspellen en barbecueën. Om bij het eiland te komen moet je een flink stuk langs een weg wandelen, en natuurlijk werd ik direct weer aangehouden door mensen die me de weg vroegen.

City Island
Het landschap was weer zo NOT als ik me had voorgesteld. Het ene moment liep ik langs de Loosdrechtse plassen, van het andere moment stond ik weer in Noorwegen.  Je merkt ook duidelijk dat je nu bij het Long Island Sound bent, het ruikt er naar zee!

Halverwege toch maar in de bus gestapt want het was toch verder dan ik dacht.

City Island is echt een klein reepje land maar ingeriocht als Manhattan, dus een lange brede Noord-Zuid Avenue en horizontaal de Streets.
op de zuipunt tref je twee enorme semi fastfood restaurants waar je voornamelijk visgerechten kan krijgen. Men deed zich er massaal tegoed aan de snelle vishap uitkijkend over het Long Island Sound.

En jawel, dat heb ik dus weer.... De hele dag mooi weer. In de metro er heen stra-lend weer, maar zodara ik plast neem op het terras van de vishap begint het te spetteren en later als ik wat rondloop over het eiland te HO-ZEN.

Ik zal nog eens terug moeten!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Long Island Sound
Long Island Sound
City Island
City Island
Parijs? Berlijn? Central Park? Nee…
Parijs? Berlijn? Central Park? Ne…
Noorse rotsen in The Bronx
Noorse rotsen in The Bronx
Als je de andere kant op kijkt is …
Als je de andere kant op kijkt is…
City Island Avenue
City Island Avenue
City Island
photo by: mdalamers