Chrysler Building 66th floor

New York Travel Blog

 › entry 82 of 1090 › view all entries
De pagina grote advertentie

Het Chrysler Building..... Diegenen die dit weblog lezen of mij wel eens over New York horen praten weten dat dit by far mijn favoriete gebouw in NYC is.

Dit fantastische Art Deco gebouw was ooit het hoogste gebouw van New York, maar moest daarna die positie afstaan aan het Empire State Building. Het enige nadeel van het Chrysler Building is dat het geen panorama platform heeft, dus als willekeurige bezoeker kom je nooit verder dan de hal.

ABP heeft naast APG Investments US, nog een dochter in New York, nl. New Holland Capital. En zij zitten in dit magnifieke gebouw op de 66e verdieping.

De NL gasten hadden nog enige tijd eer hun vliegtuig zou vertrekken en hadden via Maureen Ali, de President's Secretary, een bezoekje geregeld, en ik mocht ook even mee.

Een van de Art Deco liften. Niet één lift is hetzelfde. (Archief maart 2007)

Via een van de prachtige Art Deco liften met houten deuren kwamen we na enige tijd op hoog niveau aan. De 66e is zo hoog dat het Chrysler Building al vrij smal is. De hele verdieping rondom was van New Holland Capital, zodat we overal naar alle kanten uit konden kijken.

GEWELDIG!!

Via een van de prachtige Art Deco liften met houten deuren kwamen we na enige tijd op hoog niveau aan. De 66e is zo hoog dat het Chrysler Building al vrij smal is. De hele verdieping rondom was van New Holland Capital, zodat we overal naar alle kanten uit konden kijken. Via een van de prachtige Art Deco liften met houten deuren kwamen we na enige tijd op hoog niveau aan. De 66e is zo hoog dat het Chrysler Building al vrij smal is. De hele verdieping rondom was

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Vanaf de 66e verdieping. Lexington Avenue zuidwaarts. Met in de verte het Financial District.

Ik had ooit al eens verteld dat ik de gelukkige eigenaar ben van een free subscription op de kwaliteitskrant de Financial Times.

Hoe een en ander nu precies werkt weet ik niet precies maar het is net alsof de goede krantenfee elke dag langs komt om de rozige krant op voor mijn deur neder te kwakken.

Het moet, ondanks dat het binnenshuis is toch ongeveer net zo gaan als in de film. Want elke dag tref ik een strak opgerolde papier ergens voor mijn deur aan. De rozige massa is bijeengebonden met een groezelig elatiek. En de ene dag ligt de krant pal voor de drempel, de andere dag halverwege de gang, en dan weer onder de kinderwagen van mijn buren.

Als je de verfrommelde brei kwaliteits-krant dan open vouwt moet je een intens gevoel van "ik wil de strijkbout pakken" onderdukken.De krant is zo strak opgerold dat je heb bijkans niet neet kan leggen zonder dat hij gelijk een vleesetende plant dichtklapt.....

APG zette die analogie nog wat kracht bij door vandaag een pagina grote advertentie te plaatsen. Zie de bijgaande foto en excuses voor de rimpels. U weet nu waarom!

 

De pagina grote advertentie
De pagina grote advertentie
Een van de Art Deco liften. Niet …
Een van de Art Deco liften. Niet …
Vanaf de 66e verdieping. Lexington…
Vanaf de 66e verdieping. Lexingto…
The Chrysler Building.
(Archief m…
The Chrysler Building. (Archief …
In de hal op de begane grond.
(Ar…
In de hal op de begane grond. (A…
De houten liftdeuren.
(Archief ma…
De houten liftdeuren. (Archief m…
Ook de toiletten zijn Art Deco.
(…
Ook de toiletten zijn Art Deco. …
Vanaf de 66e verdieping. Tudor Cit…
Vanaf de 66e verdieping. Tudor Ci…
Vanaf de 66e verdieping. Het hotel…
Vanaf de 66e verdieping. Het hote…
Vanaf de 66e verdieping. Richting …
Vanaf de 66e verdieping. Richting…
New York
photo by: herman_munster