Caumsett State Historical Park en Long Island

Caumsett State Historic Park NY Travel Blog

 › entry 171 of 1090 › view all entries
Long Island, onderweg naar Caumsett. Let op de reiger tussen het riet!

Zoals gisteren gemeld deed de Mazda wat vreemd met alarmlichten. En aangezien het vandaag labor day was en ik vrij had, leek het me een goed idee even bij de garage langs te gaan. Als experiment had ik gisteren besloten de auto eens een keer in Manhattan te parkeren. Dat viel niet tegen, na slechts 5 minuten rijden kon ik hem al in de 90e straat tussen York en East End Avenue kwijt, dus twee blocks vanaf Post Toscana! Enige nadeel, om 11 uur moest de auto weg zijn. Dat garandeert wel dat je vroeg op pad bent.

Bij aankomst in de garage begroette de verkoper die mij de auto geleased had me alsof ik er vier jaar niet meer geweest was en begon hij onmiddellijk wat gereedschap te pakken om de spanning te checken. Het bleek dat de spanning minimaal te laag was. Hij legde me ook uit hoe het Amerikaanse bandenspannings-systeem werkt.

Uitkijkend over Long Island Sound met aan de horizon Connecticut
Geen meters (met wijzers) zoals in Nederland, maar een minuscuul metalen staafje dat uit de vulnippel naar buiten spuit. Nou, ook na die uitleg snapte ik er nog niets van. Want de eenheden op dit staafje, zo bleek later toen ik een benzinepomp gevonden had die een air machine had,  leek op alles behalve een bandenspanning. Anyway, na twee maal iets lucht in de banden spuiten gingen de waarschuwings-lampjes uit. Yay me!

Ik was in Queens, en dus op Long Island, mooi om eens een tweede kennismaking met dit enorme eiland te ondergaan. De eerste keer was met veel regen en aan de zuidkust, nu was het prachtig weer en toog ik naar de noordkust, naar Caumsett State Historical Park, gelegen aan Long Island Sound, de watermassa tussen Long Island en Connecticut.

Een historical site. Een van de oudere mansions op Long Island
de weg erheen is erg fraai, je waant je op sommige moment ergens bij de Loosdrechtse plassen. Veel riet en water, alleen wat meer heuvels.

Onderweg zag ik een mooie oude mansion met een historical marker bord er voor. Leuk, dacht ik, dat ga ik lezen. Want in het voorbij rijden was dat onmogelijk. Maar zo simpel was dat niet. Bij de marker zelf kon je nergens stoppen, laat staan parkeren. In de straat om de hoek mocht je niet parkeren, en toen ik dan eindelijk een plek gevonden had was het met al het verkeer een probleem om het bord te lezen. Handig!

Caumsett is en oud landgoed dat nu dus State Park is. Hierdoor ligt het als een groene oase tussen de bebouwing, die overigens ook in veel groen ligt. De noordkust van Long Island is beslist rijk. Er staan veel kapitale huizen met grote tuinen.

De farm van Marshall Field op Caumsett
Heel anders dan upstate New York maar toch weer erg Kent achtig aandoend. In 1921 kocht marshall Field de grond aan om er een estate te stichten. Hij noemde het landgoed naar de Indiaanse naam, Caumsett, wat plaats bij een scherpe rots betekent. Efficient taaltje dat Indiaans!

Ik had me voorgenomen niet veel te gaan lopen en heb derhalve, na het kortstondig bekijken van een historische boerderij in het park, in een soort kasteeltuin heerlijk in de zon een kranten-achterstand van ca. 1,5 week weggelezen. Daarna terug om niet al te laat thuis te zijn.

Ja, ik moet beslist nog eens terug om wat meer van Long Island gaan bekijken!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Long Island, onderweg naar Caumset…
Long Island, onderweg naar Caumse…
Uitkijkend over Long Island Sound …
Uitkijkend over Long Island Sound…
Een historical site. Een van de ou…
Een historical site. Een van de o…
De farm van Marshall Field op Caum…
De farm van Marshall Field op Cau…
De farm van Marshall Field op Caum…
De farm van Marshall Field op Cau…
De farm van Marshall Field op Caum…
De farm van Marshall Field op Cau…
De bemuurde tuin
De bemuurde tuin
Caumsett State Historic Park NY
photo by: mdalamers