Carl Schurz Park en Gracie Mansion

New York Travel Blog

 › entry 61 of 1090 › view all entries
Gracie mansion: het stulpje van meneer Bloomberg

Wisten jullie dat de ambtswoning van de burgemeester van New York City bij mij in de straat staan? En nog niet eens zo ver weg! Slechts twee blocks naar het oosten en je komt in het Carl Schurz Park.

Dit park is een erg merkwaardig park. Het ligt aan de rand van Manhattan tegen de plek waar de East River, De Hudson en het Long Island Sound bijeen komen. De eerste eigenaar na de Indianen was de uit Hoorn afkomstige Nederlander Sybout Claessen. Die het stuk land "Hoek van Hoorn" noemde.

Toen lag alles nog in de uitgestrekte wouden die Manhattan bedekten. Nu is dat wel anders. Onder het park loopt de Franklin Roosevelt Drive, zeg maar gewoon een snelweg. Hiervan merk je echter niets, alleen bij de noord- en zuidrand is het lawaaiig. Bovenop ligt een smalle strook park die best heuvelachtig is.

In het park staat de eerdergenoemde ambtswoning van de burgemeester. Een prachtig in oud koloniale stijl gebouwde villa die afstamt van de eerste bebouwing van rond 1770.

De rand van Carl Schurz Park, de oever van de East River

Mayor Bloomberg is een erg rijk man. Die haalt dus zijn neus op voor een dergelijk historisch krot. Hij woont dus ergens anders. Mij best, dan is het park beter toegankelijk voor het voetvolk zoals ik.......

Meer lezen?
-Geschiedenis van Gracie Mansion
-Gracie Mansion, foto's van binnen
-Carl Schurz Park

Mayor Bloomberg is een erg rijk man. Die haalt dus zijn neus op voor een dergelijk historisch krot. Hij woont dus ergens anders. Mij best, dan is het park beter toegenkelijk voor het voetvolk zoals ik.......Mayor Bloomberg is een erg rijk man. Die haalt dus zijn neus op voor een dergelijk historisch krot.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Gracie mansion: het stulpje van me…
Gracie mansion: het stulpje van m…
De rand van Carl Schurz Park, de o…
De rand van Carl Schurz Park, de …
De Triboro Bridge en Rikers islan…
De Triboro Bridge en Riker's isla…
Hoorn NL of New York US?
Hoorn NL of New York US?
Gracie mansion: het stulpje van me…
Gracie mansion: het stulpje van m…
New York
photo by: herman_munster