Californië en Nevada dag 8: Lichte paniek in vlucht DL1428

McCarran Airport Las Vegas - NV Travel Blog

 › entry 556 of 1090 › view all entries
Boeing 757 Delta Airlines (foto: internet)

Zoals vermeld in de vorige log zat mijn tijd in Vegas er op en zou ik vanavond nog naar New York terug vliegen. Daar waar ik heen door United Airlines getransporteerd werd was het nu de eer aan Delta Airlines om mij te vervoeren, met dank aan mijn creditcard airmiles.

Ik was zeer ruim op tijd. De terminal van Delta was werkelijk super BORING en ook nog eens afgeladen vol. Na lang zoeken kon ik ergens gaan zitten. Het schoot allemaal niet op. Maar op een gegeven moment mocht ik aan board. "Have a pleasant flight sir" mompelde de incheck dame. In het vliegtuig was er gelukkig plek voor mijn koffer en kon ik plaatsnemen bij het raam. De Boeing 757 had, heel aangenaam, privé TV toestellen, naast, voor en achter mij zaten vriendelijke en rustige mensen.

Boeing 757 Delta Airlines (foto: internet)
Ideaal dus.

Ruim op tijd voor het geplande vertrek van 23:45 uur hield de piloot de bekende toespraak en werd de safety video gestart. Todat,.... POEF! Ineens zaten we in het stikdonker. De piloot meldde dat de elektra uitgevallen was. Iets wat ons niet geheel ontgaan was. Ongelooflijk hoe snel de temperatuur stijgt als de airco weg is. Maar gelukkig was er na vijf minuten weer stroom en zag ik hoe mijn TV schermpje met Linux nota bene herstartte.

Net toen de film weer gestart was herhaalde het fenomeen zich weer, en jawel, daarna nogmaals. De piloot liet weten dat het nu toch echt niet meer zo "heel gewoon" was als hij ons aanvankelijk had laten weten. We zouden derhalve terugkeren naar de gate voor een nadere inspectie. De technici waren er wonderbaarlijk snel en hadden het euvel ook snel te pakken.

Boeing 757 Delta Airlines (foto: internet)
De piloot zou bij de NS moeten gaan werken want hij hield ons werkelijk bijzonder goed op de hoogte en gaf een heel college over wat er aan de hand was en waarom dit niet erg was. Daarnaast ging de hoofd purser ook nog eens door het hele vliegtuig om eenieder die dat wilde persoonlijk uit te leggen wat er aan de hand was. Hulde voor Delta!

Helaas baatte het niet. Een aantal reizigers eiste dat ze uit het vliegtuig gelaten werden, wat wettelijk gezien gehonoreerd moet worden. Ze staken anderen aan en uiteindelijk verlieten circa 20 mensen het vliegtuig.

Met een vertraging van een ruim uur verlieten we Las Vegas. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Boeing 757 Delta Airlines (foto: i…
Boeing 757 Delta Airlines (foto: …
Boeing 757 Delta Airlines (foto: i…
Boeing 757 Delta Airlines (foto: …
Boeing 757 Delta Airlines (foto: i…
Boeing 757 Delta Airlines (foto: …
McCarran Airport Las Vegas - NV
photo by: mdalamers