Californië en Nevada dag 2: San Juan Bautista

San Juan Bautista Travel Blog

 › entry 543 of 1090 › view all entries
De mission

Helaas was er geen tijd om de Pacific Highway helemaal naar het zuiden (of Noorden) af te rijden. Vandaag moesten we de eerste oostwaartse leg van de reis maken, met als eindpunt Marisposa, de gateway tot Yosemite National Park.

Nadat we in een vreselijke file beland waren besloten we de route wat om te gooien. Het ontbijt dat we die ochtend in de supermarkt in Marina gekocht hadden lag in de eveneens vers aangeschafte ice chest en onze magen begonnen voor te stellen dat we dat ontbijt snel over zouden hevelen. 

We reden langs het plaatsje San Juan Bautista waar een pijl stond naar een state park. Dat leek ons een goede plek om te ontbijten. Maar in plaats van een mooi stukje natuur troffen we alleen maar woonwijken en zelfs een rioolzuivering.

De mission, view tijdens het ontbijt
Terug dus maar! Op de terugreis besloten we dan maar in een stadsparkje ta gaan ontbijten. Nou, dit bleek uiteindelijk het state park te zijn. En het stads parkje was niet zomaar een park maar een historical site rondom de oude historische missie van San Juan Bautista.

Het state park huist een uit 1797 stammende missie, gesticht door de Spaanse Padre Fermín Lasuén. De missie was in het begin vooral op de Indiaanse bevolking gericht. De missie ligt precies bovenop de beruchte Andreas breuk, maar heeft ondanks dat nooit echt grote schade geleden. Het gebouw is nooit buiten dienst geweest. Tegenwoordig is het een RK kerk. De missie speelde ook een prominente rol in de film Vertigo van Alfred Hitchkock. Toch grappig, gisteren reden we in San Francisco nog langs het huis waar andere scenes van deze film opgenomen zijn.

Zittend in een oude zeer Spaans aandoende galerij van de Missie, tussen de bedelende scharrelkippen was dit best een uniek ontbijt.

Meer foto's hieronder.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De mission
De mission
De mission, view tijdens het ontbi…
De mission, view tijdens het ontb…
Het uit 1856 stammende Plaza Hotel…
Het uit 1856 stammende Plaza Hote…
Zanetta House
Zanetta House
De mission
De mission
De mission ergens tussen 1880 en 1…
De mission ergens tussen 1880 en …
De mission
De mission
De mission
De mission
De mission
De mission
Op het tereein van de mission
Op het tereein van de mission
San Juan Bautista
photo by: X_Drive