Bruiloft

Smithtown Travel Blog

 › entry 477 of 1090 › view all entries
De kaartjes voor de genodigden

Kamran is een (oud) collega van mij bij APG-US.  Vandaag ging hij trouwen en tot mijn grote eer was ik, samen met nog enkele andere APG-collega’s, uitgenodigd bij het huwelijk.
Afgezien van het feit dat dat sowieso al leuk is vond ik het extra leuk omdat ik nog nooit een Amerikaanse huwelijks-ceremonie meegemaakt had.

De plechtigheid vond een behoorlijk eind van New York plaats op Long Island, in een locaal Sheraton Hotel van de stad Smithtown. De trouwzaal (in een conference center van het hotel) was fraai ingericht met bloemen, rijen witte stoelen, en een soort podium met een tafel. Terwijl de zaal vol stroomde waren technici nog druk doende de geluidsinstallatie te testen. En de wachtende gasten werden zodoende "getrakteerd" op werkelijk oor-ver-do-ven-e test-test-test monologen, afgewisseld met een mix van rondzing-piepen, gelardeerd met verpletterende oosterse muziek.

De danser met een van de vele rok-achtige kledingstukken

Oosters was het zeker! Beide echtelieden hebben een oosterse/Arabische achtergrond. De bruiloft werd dan ook voorgezeten door de Imam van Manhattan, die op humoristische wijze en op bijna theologisch neutrale wijze het huwelijk inzegende. Voor mij (en mijn collega’s) was dit een eye-opener. Eén en ander leek wel een soort van board meeting, zoals een andere bezoeker opmerkte. De aanstaande echtelieden zaten samen met hun vaders en de Imam, gelijk de board of directors, achter een  tafel. De naambordjes ontbraken nog net. En in plaats van de (in het westen) bekende vraag aan hen of ze elkaar tot echtelieden nemen, werd hier door de vader van de bruid toestemming gegeven aan de vader van de bruidegom dat zijn zoon met de bruid mocht trouwen. De enige actie van de bride en de groom was het zetten van een handtekening.

Hierna barstte het feest los. Met veel lekkere oosterse hapjes en veel folkloristische dansen, variërend van twee mannen met houten stokken, een buikdanseres tot een geniale act van een danser met de meest vreemde rok-achtige kleding.

Het enige minpuntje was de enorme harde muziek die vrijwel continue gegenereerd werd. Voor mij extra zwaar want van alle gasten zat ik het dichtst bij de speaker.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De kaartjes voor de genodigden
De kaartjes voor de genodigden
De danser met een van de vele rok-…
De danser met een van de vele rok…
De stoelen voor het publiek
De stoelen voor het publiek
De bruidstaart in de vorm van een …
De bruidstaart in de vorm van een…
Smithtown
photo by: mdalamers