Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Travel Blog

 › entry 540 of 1090 › view all entries
Een moeras bij pier 6

Als er een nieuw park in de stad geopend wordt ga ik er graag kijken. Ik berichtte vorig jaar onder andere over het Picnic Point Park op Governors Island, en over de Highline.

Sinds 22 Maart heeft New York er alweer een nieuw park bij. Het Brooklyn Bridge Park. Het park is echter ook nog steeds in aanbouw, zo af en toe wordt er een nieuw stuk geopend. Het park strekt zich uit langs de East River aan de Brooklyn kant van de rivier en loopt van net ten noorden van de Manhattan Bridge door naar het zuiden tot ver voorbij de Brooklyn Bridge. De locatie van het park was vroeger in gebruik door vele loodsen en andere haven activiteiten en bood een weinig aantrekkelijke aanblik.

Ik heb deze week Pa & Ma op bezoek en die wilden iets doen wat ik nog niet gedaan had. Dus leek me een bezoekje aan dit nieuwe park wel aardig. Ik moet zeggen dat het, ondanks dat het nog steeds in wording is, al een prachtig park is. Niet het standaard grasveld met een paar bomen en bankjes. Neen het park bevat aparte vegetatie, stroompjes, rijstveld-achtige constructies, veel water, uitzichts-tribunes met mooie views op Manhattan, en promenades pal naast de East River. Heel uniek is een speciale inham waar kano's in en uit het water gelaten kunnen worden.

Meer foto's hieronder! Zie ook de oude foto uit 1980 die de oude situatie weergeeft!

Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.  Deze fake-tekst heb ik toegevoegd 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een moeras bij pier 6
Een moeras bij pier 6
De kano-kreek voor makkelijke toeg…
De kano-kreek voor makkelijke toe…
View vanuit het park op oud pakhuis
View vanuit het park op oud pakhuis
Pa en Ma met Lady Liberty op de ac…
Pa en Ma met Lady Liberty op de a…
De park meubels, geen stijve banke…
De park meubels, geen stijve bank…
Zo zagen de pieren waar het park n…
Zo zagen de pieren waar het park …
Brooklyn
photo by: missandrea81