Bonticou Crag, meer klimmen dan hiken!

Bonticou Crag - NY Travel Blog

 › entry 570 of 1090 › view all entries
En dan ineens de Bonticou crag

Ik werd al voorzichtig aangesproken door diverse trouwe lezers of ik soms gestopt was met de weblog? Welnee! De verhuizing vroeg alleen wat meer tijd dan geanticipeerd. En more important, mijn trouwe laptop begaf het PRECIES het weekend van de verhuizing. Daarnaast had ik ook bezoek van Willem en Lot. Kortom, even geen tijd om te loggen.

Mijn gasten hadden expliciet aangegeven dat ze graag nog eens een hike upstate zouden willen maken. Dat kon natuurlijk. Ik presenteerde ze mijn hike boeken en ze kozen voor de Bonticou Crag hike in het Mohonk Preserve. Het Mohonk Preserve is een Trust die een aantal natuurgebieden in de Shawangunk Ridge, een "portaal" van de Catskill Mountains, in New York State beheert.

Halverwege de Crag
Mohonk betekent in de Indiaanse taal "Meer in de hemel" dit naar het nabijgelegen Mohonk Lake, dat op een hoogte van bijna 400 meter ligt.

Bij de ingang wachtte ons een ranger op die ons even de lieve som van USD30 liet betalen voor de entree voor het park. Voor dat geld kregen we wel het recht om te parkeren in een modderig berm van de volle parking, het recht om de put-toiletten te bezoeken (en te gebruiken) en, als bonus een prachtig fluorescerende tag die we bij ons moesten dragen als betalingsbewijs.

De wandeling begon bijzonder mak, met een wat heuvelige paadje door idyllische weilanden met beherfste bomen. Totdat we zomaar ineens bij de Bonticou Crag stonden. De Crag is een steile, plotseling, oprijzende rotsformatie van een kleine 50 meter hoogte.

Willem bedwingt één van de vele hindernissen op weg naar de top
En, onze tot nu to zo rustige hike ging daar dwars overheen! Op vele plekken was de rotswand ingestort zodat er vele enorme rotsblokken lagen waar de wandelaar zich over, langs en tussendoor omhoog kon hijsen.

Met veel gesleep en geglij en andere acrobatische toeren lukte het ons de Bonticou Crag te bedwingen. Geweldig! Maar één ding was zeker, dit was geen hike meer, maar een echte bergbeklimming.

Meer foto's hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
En dan ineens de Bonticou crag
En dan ineens de Bonticou crag
Halverwege de Crag
Halverwege de Crag
Willem bedwingt één van de vele …
Willem bedwingt één van de vele…
Het nog lieflijke landschap met we…
Het nog lieflijke landschap met w…
Het nog lieflijke landschap met he…
Het nog lieflijke landschap met h…
En dan ineens de Bonticou crag
En dan ineens de Bonticou crag
Op de Crag
Op de Crag
Op de Crag, skyline van de Catskil…
Op de Crag, skyline van de Catski…
Op de Crag
Op de Crag
Uw verslaggever op een uitstekende…
Uw verslaggever op een uitstekend…
Bonticou Crag - NY
photo by: mdalamers