Bloomberg

New York Travel Blog

 › entry 70 of 1090 › view all entries
Het Bloomberg-kantoor, gezien vanuit de binnenplaats van de donut

Bij ABP NL heb ik er eigenlijk bijna niet mee te maken gehad. BLOOMBERG!

Bloomberg is een illuster financieel systeem. Voor een klein kapitaal krijg je een gigantisch onhandig toetsenbord en een soort van applicatie die er qua looks uitziet alsof je nog in het mainframe tijdperk leeft. Ondertussen biedt het systeem wel een GIGA hoeveelheid aan financiële info. En daarmee is meneer Bloomberg erg rijk geworden. Zo rijk zelfs dat hij burgemeester van New York kon worden.

Zo heb ik dus op één manier (indirect) met Bloomberg te maken want hij is wel "mijn" burgemeester....

Bij ABP mag ik zo af en toe ook even achter die fascinerende schermen plaatsnemen. Omdat we wat problemen hadden met het verkrijgen van data had mijn collega een afspraak gemaakt met Bloomberg voor een mini cursus.

Het Bloomberg-kantoor, gezien vanuit de binnenplaats van de donut
Dat doet Bloomberg dan wel weer gratis.

Aangezien ze om de hoek zitten (slechts) 17 blocks verderop, was het een mooie wandeling naar het nieuwe kantoor van meneer B.

Van mijn collega's Martijn Busscher en Andries Jongsma (die in NL Bloomberg beheren) had ik de wildste verhalen over dit kantoor gehoord. Het was inderdaag indrukwekkend. Volledig van glas, in de vorm van een soort donut. En alsof het schilderijen zijn, treff je her en daar in het kantoor prachtige aquaria aan.

Bij binnenkomst wordt er een soort ansichtkaart compleet met mega-foto van je gemaakt die je dan als een stamboekvee-rund om moet hangen.

In het gebouw bevindt zich een van de weinige roltrappen van de wereld die de bocht om gaat, en ook een studio waaruit Bloomberg Radio en Bloomberg TV uitgezonden worden. Zo liet een trotse Bloomberg mevrouw ons weten. Ook vertelde ze vol trots dat Brad Pitt hier vaak langs kwam en dat ze vorige week nog Bill Gates tegengekomen was.

Vol enthousisasme werden we te woord gestaan door een sales- en een techniek dame. Na een uur stonden we weer op straat. Ik had bijna nog de ID-ansichtkaart meegenomen. Maar toen de beveiligings-meneer wat zenuwachtig om zich heen ging kijken heb ik hem toch maar ingeleverd. Jammer nu heb ik alleen de bijgaande foto als souvenir!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het Bloomberg-kantoor, gezien vanu…
Het Bloomberg-kantoor, gezien van…
Het Bloomberg-kantoor, gezien vanu…
Het Bloomberg-kantoor, gezien van…
New York
photo by: herman_munster