Blizzard, paniek om niks!

Manhattan Travel Blog

 › entry 426 of 1090 › view all entries
Straatbeeld (foto: internet)

Wat het weer-beleid betreft begint het hier aardig op Nederland te lijken... Zoals in mijn vorige log-entry vermeld  was er het afgelopen weekend een hele zware sneeuwstorm voorspeld en viel er niet één vlok. Maar dat zou vandaag wel anders zijn meldden de autoriteiten. Gisteren stonden de TV-zender bol van de waarschuwingen, JFK zou gesloten zijn, diverse airlines cancelden hun vluchten naar de New Yorkse vliegvelden. En, en dat is echt heel bijzonder als ik mijn collega's mag geloven, de scholen in New York City werden vandaag gesloten. Gisteren werd er nog even een spoed-afdelingsoverleg gehouden om te bepalen wie er vandaag op kantoor zou zijn en wie er thuis zou werken. Doordat ik de enige ben van het team die op Manhattan woont was ik (logisch) de aanwezige. De rest van de collegae werkten thuis.

Nou, en toen brak de dag van vandaag aan. Het woei hard en af en toe sneeuwde het ook hard.

Het weerbeeld (afbeelding: internet)
Maar ik was (en ben) nog steeds niet echt onder de indruk. De straten en stoepen bevatten wel wat drab maar niet de massa's die ik hier op 24 December jl. (zie hier) meemaakte. De subway was bijna leeg en ook op Grand Central bevond zich bijna niemand. Op kantoor was het ook aangenaam rustig, zeer velen werkten inderdaad thuis of togen huiswaarts na de lunch (sommige trein-lijnen zouden na 16 uur niet meer rijden).

Toen ik naar huis ging sneeuwde het al bijna niet meer. Ik nam een detour door Central Park wat wel prachtig wit was. Overal stonden sneeuwpoppen, forten en andere sneeuw creaties. Ik kwam ook langs het Koning Jagiello Monument  waar, in de meest recente aflevering van CSI New York, iemand die daar, net als ik, genietend van vers gevallen sneeuw langs liep op gruwelijke wijze werd vermoord (zie hier). 

Zelfs hier in Cenrtal Park waar de sneeuw niet geveegd of gesmolten werd was de sneeuwlaag slechts een kleine 30 centimeter. Indrukwekkend maar de paniek was in mijn optiek overbodig...

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Straatbeeld (foto:  internet)
Straatbeeld (foto: internet)
Het weerbeeld (afbeelding: interne…
Het weerbeeld (afbeelding: intern…
Manhattan
photo by: Fitnessguru729