Blizzard

Manhattan Travel Blog

 › entry 395 of 1090 › view all entries
Blik op 1st Avenue / 90th Street vanuit de woonkamer na de storm

Het weer hier loopt redelijk parallel met Nederland lijkt het wel. Ik lees op nu.nl alsmaar dat het in Nederland flink sneeuwt. En sinds afgelopen donderdag lopen ze hier ook redelijk sneeuw te voorspellen. Het is wel erg koud (-8° C)  maar sneeuw was er nog niet echt gevallen.

Ik had vanochtend de auto in de garage voor een olie-beurt, en wilde daarna nog even Long Island oprijden. De krampachtige weersvoorspellingen weerhielden mij daar echter van. Op elke TV zender die je aanzette zag je het reguliere TV programma's, maar bovenin, of onderin beeld een scrollende banner met teksten als "Heavy Snowfall expected. Do not go outside. Heaviest blizzard ever will hit New England. Etc.".

Toen ik om 3 uur des middags naar de fitness liep sneeuwde het inderdaad, dat wil zeggen 1 vlok per minuut per vierkante meter.

Satellietfoto van de regio Virginia, Maryland, Delaware, New Jersey, Pennsylvania, New York, Connecticut (foto: wikipedia)
Echter toen ik na 2 uur fitnessen weer op straat kwam sneeuwde het gewoon en lag er circa twee centimeter sneeuw. Daarna werd het ineens heftig. Het begon te waaien, en ineens heel hard te sneeuwen, zo hard dat ik vanuit mijn appartement de overkant van de straat niet meer kon zien. Ik zag alleen maar wit. Toen ik buiten kwam wist ik niet wat ik hoorde. Ja wat ik hoorde! Namelijk, NIETS!!! Dat is de allervreemdste ervaring ever. New York City, helemaal stil.... Ongelooflijk!

Op de Avenues en Streets lag een flinke laag sneeuw en daardoor reden er bijna geen auto's. De paar taxi's die ik zag zaten bijna allemaal vast in de sneeuw. De stadbussen reden wel, maar met sneeuwkettingen. Ondertussen liep ik hele stukken achteruit, de storm was namelijk zo intens dat je geen klap zag als je tegen de wind inliep.

Een van de bedolven auto's

De subway reed nog wel. Alleen was het express track niet in gebruik. De MTA had namelijk het hele track in gebruik als ondergronds rangeerterrein. Best slim!

Ondertussen verschenen er allemaal vuilniswagens (!) op de straten, niet voor het huisvuil, maar bewapend met sneeuwschuivers. Dat gaat er niet zachtzinnig aan toe. De sneeuw wordt gewoon tegen de geparkeerde auto's aangeveegd. Sommige auto's waren tot aan de raampjes bedolven met sneeuw.

Een aparte ervaring! De Blizzard 2009 is overigens de geschiedenis ingegaan als een van de ergste sneeuwstormen van het noord-oosten. Op een gegeven moment was hij ruim 800 kilometer langs en besloeg hij 14 staten.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Blik op 1st Avenue / 90th Street v…
Blik op 1st Avenue / 90th Street …
Satellietfoto van de regio Virgini…
Satellietfoto van de regio Virgin…
Een van de bedolven autos
Een van de bedolven auto's
Manhattan
photo by: Fitnessguru729