Black Rock Forest

Black Rock Forest - NY Travel Blog

 › entry 476 of 1090 › view all entries
Slang #1 maakte zich gauw uit de "voeten"

Olenka is een APG-collega uit Nederland, die net zoals ik destijds, enige tijd in de US office werkt. Zij houdt van shoppen, en had aangegeven dat ze graag een keer een bezoek wilde brengen aan de enorme shopping Mall van Woodbury Commons omdat ik toch vaak in die omgeving ga hiken had ik haar aangeboden haar een lift te geven naar dit shopper’s paradise. En zo geschiedde.

Terwijl Olenka zich bezich hield met Gucci, Dior, Cloë, Versace en andere mode-coryfeeën vervoegde ik mij bij het Black Rock Forest.  Dit is een door een consortium beheerd stuk natuur dat ten noorden van Bear Mountain State Park zo’n beetje tussen het Schunemunk Massief en Storm King in ligt.

Slang #2 bleef relaxed liggen
Vroeger was het bos van de befaamde Harvard University. Nu, in de handen van het consortium, is het bos nog steeds primair voor research bestemd. Er zijn onderhand al ruim 400 papers gepubliceerd met research gedaan in dit bos.

Ik had een vrij korte (en met een stijging van nog geen 200 meter) relaxte wandeling uitgezocht. Na een pittige stijging langs een steile rotswand werd de hike daarna licht glooiend tussen prachtige groene varenvelden, losse rotsblokken, moerassen en stuwmeren door. Onderweg trof ik maar liefst twee maal een slang aan. Een kleintje die niet wist hoe hard hij weg moest glijden en een heel "opgeruimd" typje dat netjes opgerold lag te zonnen en mij belangstellend aan keek. Aan het einde van de hike trof ik nóg een exoot, een kleine schildpad.

Wat ik ook moet vermelden is een associatie die ik had bij het zien van een wat misvormde eik waar spechten en/of termieten drie gaten in gemaakt hadden. De combinatie van dit geheel maakte de aanblik van de boom als ware het het gezicht van de persoon in De Schreeuw het beroemde schilderij van Edvard Munch.

"De Schreeuw". Door Edvard Munch en door Mother Nature
Of voor hen die minder van kunst maar meer van horror films houden, van de film series "Scream". Zo zie ja maar, je hoeft niet eens naar het Metropolitan Museum om kunst te zien...

Meer foto’s hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.


westwind57 says:
Leuke blog en mooie foto's! Fijne zondag gewenst :)
Posted on: Sep 15, 2012
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Slang #1 maakte zich gauw uit de …
Slang #1 maakte zich gauw uit de …
Slang #2 bleef relaxed liggen
Slang #2 bleef relaxed liggen
De Schreeuw. Door Edvard Munch e…
"De Schreeuw". Door Edvard Munch …
Black Forest was vooral groen
Black Forest was vooral groen
Black Forest was vooral groen
Black Forest was vooral groen
Black Forest was vooral groen
Black Forest was vooral groen
Stuwmeer
Stuwmeer
Stuwmeer
Stuwmeer
Zo te zien hangt dit bord er al ee…
Zo te zien hangt dit bord er al e…
Stuwmeer
Stuwmeer
Schildpad
Schildpad
De Schreeuw. Niet door Edvard Mu…
"De Schreeuw". Niet door Edvard M…
Black Rock Forest - NY
photo by: mdalamers