Bezoek van Sana en Sjon - The Bronx Zoo

Bronx Travel Blog

 › entry 352 of 1090 › view all entries
Giftig!

Pa en Ma waren begin deze week afgereisd voor hun trip naar De West. Maar de volgende bezoekers meldden zich alweer aan. Sana en Sjon. Bescheiden als ze waren (of afgeschrikt door mijn bedbank) hadden ze besloten om niet in Hotel Post Toscana te verblijven. Ze logeerden in het Helmsley Hotel dat pal tegenover het APG kantoor staat.

Hoewel Sjon bij het KNMI werkt is zijn invloed op het weer kennelijk en helaas alleen beperkt tot Nederland of Europa want helaas troffen de beide bezoekers het niet. Het was koud en regenachtig weer. Dat weerhield ons er echter niet van om een plan uit te voeren wat we al lang geleden als optie besproken hadden. Het bezoeken van The Bronx Zoo.

The Bronx Zoo bestaat al sinds 1899. Het park werd opgericht door the New York Zoological Society.

Hekking
Hoewel deze organisatie inmiddels omgedoopt is in the Wildlife Conservation Society, leeft de oorspronkelijke naam nog steeds voort in de naam Zoo. Samen met Central Park Zoo, Queens Zoo, Prospect Park Zoo en Staten Island Zoo is de Bronx Zoo een van de 5 (!) dierentuinen die New York rijk is. Maar het is wel de meest bijzondere en grootste. Het is zelfs een van de grootste dierentuinen in de VS. Het aantal dieren groeide uit van 843 naar ruim 4000.

Hoewel de dieren op veel plaatsen nog steeds gehuisd zijn in de oude en karakteristieke gebouwen van het park is dat binnenin beslist niet op ouderwetse wijze. Veel hokken zijn grote wildernissen waarin de dieren toch goed te zien zijn. De meerderheid van de gebouwen met de verblijven zijn trouwens landmarks. Ze zijn ontworpen door Heins & Lafarge, dezelfde architecten die ook veel van de oude metrostations in New York ontwierpen.

Waar is Escher?

De tuin heeft een erg fraai reptielenhuis. Maar er wonen ook de prachtigste vogels. Bijzonder is het Sneeuw Luipaard. Deze in Centraal Azië voorkomende kat-achtige kun je op niet veel plaatsen bewonderen, hier wel. Een van mijn favorieten was de Rode Panda.

Ondanks het saaie weer was het bezoek toch de moeite waard.

Veel meer dieren-achtige foto's hieronder. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Giftig!
Giftig!
Hekking
Hekking
Waar is Escher?
Waar is Escher?
De trotse pauw
De trotse pauw
Lizzy Lizzard
Lizzy Lizzard
Upside down
Upside down
Cute
Cute
Cute
Cute
Flami-flexion
Flami-flexion
Ruzie
Ruzie
Oranje boven
Oranje boven
Logo
Logo
De meeste gebouwen, van de hand va…
De meeste gebouwen, van de hand v…
Sneeuw Luipaard. Geen sneeuw, wel …
Sneeuw Luipaard. Geen sneeuw, wel…
Sneeuw Luipaard
Sneeuw Luipaard
Sneeuw Luipaard
Sneeuw Luipaard
Rode Pandas zijn lastig te fotogr…
Rode Panda's zijn lastig te fotog…
Rode Pandas zijn lastig te fotogr…
Rode Panda's zijn lastig te fotog…
Bronx
photo by: WalterC