Belastingen en Postkantoor

New York Travel Blog

 › entry 94 of 1090 › view all entries
De beruchte stickers

De 15e april is een belangrijke deadline in de hele USA. Dan is het namelijk de dag dat de Tax-forms ingeleverd moeten zijn.

Deze hele tax-ellende heeft mij veel werk gekost, en dan mag ik nog niet eens klagen omdat ik voor een groot deel vrijgesteld ben voor belasting2007 en omdat PriceWaterhouseCoopers de hele aangifte voor mij regelde. Maar goed, ik moest wel de data aanleveren, en ik moest als laatste stap ook de boel aangetekend posten. Jawel, het kan via internet, maar in mijn geval weer niet. Dus ik toog met twee enveloppen naar het postkantoor. Jawel twee: Federal Tax, naar Austin Texas en NY State Tax, naar Albany NY.

Nou, en daar heb ik dus weer een heerlijke culturele experience mogen ondergaan. De wachtrij was net als in Nederland en ook aan het licht snauwerige "NEXT" van de lokettisten was ik wel gewend.

Maar toch wist men mij weer volledig te verbazen. De lokettiste zette me even op het verkeerde been, door me vriendelijk toe te lachen en me bijna oprecht klinkend een goede middag te wensen. Echter, toen ik daarna mijn uitpuilende enveloppes op de counter legde en vertelde wat ik wilde kwam haar andere ik naar boven.

"No sir, we are in the USA and we do not write the sender's address at the backside of the envelope." werd mij op bitse toon te kennen gegeven. En als een jochie van de lagere school werd ik weggestuurd om bij een dicht loket mijn strafwerk te maken. Op elke enveloppe moest de afzender in de linker bovenhoek gezet worden. En,... ik moest ook nog twee "certified" stickers invullen. Nou ja, dat dus maar braaf gedaan.

Na enig wachten, gelukkig waren er nog meer in de strafklas,  hielp een andere dame me verder. Ook hier eerst de verraderlijke Jekyll-achtige vriendelijkheid waarna Mrs Hyde ineens weer opdook.
Wat deed ik fout? Ik legde de enveloppen en de stickers netjes op de balie en,.... "Sir we do get these stickers so often, you need to process them yourself". Toen ik dapper aan het pellen ging, het waren namelijk onmogelijke stickers, en ik snapte nu ook waarom de dame geen plakfan was, zag de dame al dat dit nooit wat zou worden, zuchtend nam zij de andere enveloppe ter hand en berispte me terloops nog even omdat ik in een moment van pure euforie de sticker weer op de verkeerde plek plakte.

Toen dit fixed was keerde Mrs Jekyll weer terug en begon ze op aimable wijze mijn creditcard door allemaal apparatuur te slepen en mij hartelijk te danken vor mijn klandizie bij US Postal.

Het blijft een facinerende stad alhier!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De beruchte stickers
De beruchte stickers
New York
photo by: herman_munster