Auto jacht

Queens Travel Blog

 › entry 102 of 1090 › view all entries
Een van de vele betoeterde en bebelde dealers.

Vorige week zaterdag zat ik hier al weer een kwart jaar non-stop!!! Time flies!

In die tijd heb ik me geen minuut verveeld, maar (afgezien van mijn rijbewijs-acties) ook nooit bezig gehouden met een van mijn hobbies, autorijden. Aanvankelijk was ik er van uit gegaan dat ik drie jaar geen auto zou hebben. De parkeerprijzen in Manhattan zijn immers zodanig achterlijk hoog dat je dat wel uit je hoofd laat. De parkeergarage bij mij in de straat (ook nog eens een minuut of 5 lopen) kost een ruime 500 dollar per maand, bijvoorbeeld. No chance!

Echter, een APG collega wees me op het bestaan van een onooglijk parkeerterrein in The Bronx, pal naast een express Subway stop en "slechts" 140 dollar per maand. Nou dat is nog te overwegen, te meer daar APG me tegemoet wil komen, dit omdat ik een appartement huur dat goedkoper is dan het daarvoor beschikbare budget. Hiermee mag ik een autootje leasen.

Dus vandaag maar eens naar Queens afgereisd. In Queens heb je de Northern Boulevard, een lange brede weg, met kilometers lang alleen maar autodealers. Sommige ingetogen, de meesten zoals in de fim, dus met grote parkeerplaatsen vol auto's en veel glitterlintjes, vlaggen, 'SALE" borden en van die opblaasbare zuilen.

Het is hier een waar feest voor de auto-liefhebber: Auto's kosten hier niets, je hoeft geen BPM en ook geen wegenbelasting te betalen. En natuurlijk is de benzineprijs nog steeds stukken lager dan in NL. Dit maakt de auto kennelijk tot een appel. Bij elke garage waar ik om info vroeg moest ik ze echt afremmen, meerdere malen kreeg ik serieus de vraag of ik de auto vandaag al wilde bestellen. De VW dealer ging zelfs zo ver dat hij niet eens met me wilde praten eer ik een toezegging kon doen. VW heeft kennelijk geen last van de hoge Euro-koers dat ze zich zulk een attitude kunnen permitteren...

Andere dealers namen uitgebreid de tijd en beantwoordden geduldig mijn domme Europese vragen.

Wat wordt het nu? Ik ben er nog niet uit. Ik heb inmiddels de keuzelijst tot drie teruggebracht:
-de Suzuki SX4: een soort mini SUV (dwz een gewone auto maar met 4WD). Klik hier voor meer info.
-de Nissan Versa: het neefje van mijn geliefde Reanult Clio, alleen minder cool... Klik hier voor meer info.
-de Mazda3 Sport: een soort Clio, en deze maand in de aanbieding. Klik hier voor meer info.
Suggesties zijn welkom!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een van de vele betoeterde en bebe…
Een van de vele betoeterde en beb…
Queens
photo by: mdalamers