Auto!

Queens Travel Blog

 › entry 109 of 1090 › view all entries
Op de parkeerplaats in The Bronx

HIEP HIEP HOERA!!! DIT WEBLOG BESTAAT 1 jaar!!!
Precies een jaar geleden kreeg ik "The Question".

Nu verder met de log:

Ik heb een auto!!!!!!

Heb je dan een auto nodig?
In NYC beslist niet. Maar je wilt die stad ook wel eens uit. En ondanks de redelijk goede treinen is een auto dan toch wel handig. Organisatorisch bleek een huurauto niet mogelijk maar een lease auto wel. Zie ook mijn eerdere weblog Autojacht.

Na super veel gedoe was de keuze uiteindelijk op de Mazda3 Sport gevallen.

Op de parkeerplaats in The Bronx
Peter (Brouns), ik heb je advies om de Subaru te nemen nogmaals meegenomen maar Mazda kwam toch beter (qua deal) uit de bus... Maar toch dank voor je advies!

Op 30 April zou ik het contract al tekenen en toen ketste alles af, daarna bood de dealer ineens een veel hoger bedrag. Pas nadat ik bij een andere dealer een lager bedrag onderhandeld had en ik liet doorschemeren dat ik met Werner (die mij niet alleen adviseert op audio-gebied maar ook op auto-gebied) in Connecticut zou gaan kijken boden ze me ineens de gewenste prijs.

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, ik kon de auto ophalen. Het regende dat het goot en dat was wel een teleurstelling, maar het is kennelijk mijn lot, het was precies zo vorig jaar toen ik mijn Clio ging ophalen. Eer je de auto mee krijgt moet je (echt waar) een stuk of 10 documenten ondertekeken, worden er nog lastige vragen gesteld etc. etc. En toen ik dacht dat alles rond was, kwam men met de melding dat ik, als buitenlander, geen credit history heb en ze me de auto dus niet mee mochten geven voor de onderhandelde prijs.

Nog bij de dealer voor delivery, dus zonder nummerplaten.

Om een lang verhaal kort te maken. Nadat ik aangaf dat ik dan maar af zag van de deal, werden ze erg nerveus. Ik was erg moe en trok kennelijk een gezicht dat duidelijk liet zien dat ik inderdaad zo weg zou lopen. Het hoofd van de garage werd er zelfs bij gehaald en er werden telefoontjes gepleegd naar Mazda, ze spraken nog net geen Japans...

Enfin, uiteindelijk kon het toch.  Als laatste stap werden mijn Emipire State plates op de auto geschroefd, kreeg ik een college hoe bedien ik een Mazda3 en ik kon gaan. Best wel spannend zomaar midden op een drukke straat beginnen. Als inspiratief moment knalden er vlak voor ik vertrok precies op dat punt ook nog even twee auto's op elkaar....

Daarna de auto veilig via Manhattan naar The Bronx gereden. En daar over gelaten aan de 24h/24h parkeerplaats. Van verder rijden heb ik even afgezien, het regende zo hard dat je echt bijna niets zag. Het wordt ooit vast wel weer eens mooi weer, dan ga ik touren!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Op de parkeerplaats in The Bronx
Op de parkeerplaats in The Bronx
Op de parkeerplaats in The Bronx
Op de parkeerplaats in The Bronx
Nog bij de dealer voor delivery, d…
Nog bij de dealer voor delivery, …
Nog bij de dealer voor delivery, d…
Nog bij de dealer voor delivery, …
Queens
photo by: wendyxx