Appels plukken met de familie Frohn

Bethel Travel Blog

 › entry 366 of 1090 › view all entries
Er lagen soms meer appels op de grond dan er in de boom hingen

New Jersey, the Garden State, produceert veel groente en fruit. Op Long Island, in mijn home state New York verbouwt men ook veel en moedigt men de New Yorkers aan om producten uit eigen staat te kopen. Jammer voor deze twee staten, ik ben vandaag namelijk appels wezen plukken, en wel in Connecticut, samen met de familie Frohn, die mij hiervoor had uitgenodigd.

De sessie was door het slechte weer van de afgelopen tijd al menig maal uitgesteld, en ook vandaag leek het aanvankelijk niet te gaan lukken. Maar, het is tóch gelukt! Na een snelle lunch bij de Frohns togen we richting Bethel (CT) alwaar de Blue Jay Orchard gevestigd is. Bij deze uit 1934 stammende boerderij kun je zelf je appels plukken. Je koopt een plastic tasje waarna je plaats kunt nemen op een soort landbouw-wagen die je, getrokken door een tractor, naar de boomgaard brengt.

Het is bijna Halloween, dus je kon ook pumpkins plukken
Aanvankelijk zagen we niet één appel hangen, maar al lopende kwamen we al gauw om in de appels. Alle kleuren, formaten en soorten, van Braeburn tot Mutsu, van Granny Smith tot Ida Red.

Ik vond de plastic tasjes er maar klein uit zien en had dus maar direct een medium size gekocht. Maar dat viel mee/tegen. In no time had ik, met goede hulp van de Frohn kids, bijna 5 kilo appels bijelkaar geplukt. Beladen hiermee en met nog een potje appel salsa uit de gift shop togen we nog even naar het Stepping Stones Museum for Children in Norwalk, waar ook ik me kostelijk vermaakte. Daarna werd ik nog getrakteerd op een heerlijke maaltijd bij Outback Steakhouse een geweldig Autralisch Steakhouse met, een vrijwel accentloos Nederlands sprekende (Amerikaanse) waiter.

Werner, Annie en kids, hartelijk dank voor deze leuke dag! Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Er lagen soms meer appels op de gr…
Er lagen soms meer appels op de g…
Het is bijna Halloween, dus je kon…
Het is bijna Halloween, dus je ko…
More pumpkins
More pumpkins
Blue Jay
Blue Jay
Er lagen soms meer appels op de gr…
Er lagen soms meer appels op de g…
Actiefoto (foto: Annie Frohn)
Actiefoto (foto: Annie Frohn)
Zou hier het landbouwgif in zitten?
Zou hier het landbouwgif in zitten?
Bethel
photo by: mdalamers