Alweer een Blizzard. Maar nu een echte!

Manhattan Travel Blog

 › entry 434 of 1090 › view all entries
Een overzicht van de neerslag-activiteit. Zoals te zien centreerde alles zich rondom New York City (oranje pijl)

Al het sneeuw-geweld in het oosten van de VS had New York City redelijk ontzien. Twee weken geleden had men nog met veel tarada gewaarschuwd (zie hier) voor een enorme blizzard, en ook dat leverde weer niet veel bijzonders op.

Afgelopen woensdag was het alwéér zover. Er zou weer een vreselijke sneeuwstorm aankomen, meldde men. Deze keer met de karakteristieken van een tropische hurricane. Ik kon het me echt niet voorstellen. Het was warmer geworden en het was ook nog eens redelijk zonnig weer.

Maar gisteren betrok de lucht en begon het gigantisch te regenen, de hele dag lang. En inderdaad, in de avond begon het nat te sneeuwen. Nog steeds niets schokkends vond ik. Tot ik, later in de avond alsmaar schurende geluiden beneden op straat hoorde.

De sneeuwactiviteit was het intenst rond New York, de Hudson Valley, East Connecticut en de Catskill Mountains
Ik keek naar buiten en zag dat alles wit was. Het schuren was het geluid van de sneeuwschuivers die First Avenue schoon veegden.

Het heeft kennelijk de hele nacht gesneeuwd, de temperatuur knalde ook omlaag, want toen ik vanochtend op stond was alles wit. Zelfs de ruiten van mijn appartement waren aan de buitenkant besneeuwd. Beneden op straat zag ik pas hoe erg het was. Op plekken waar nog geen sneeuw geveegd was lag een dikke 30 centimeter sneeuw. En langs de kant van de weg stonden "bulten" sneeuw, dat waren ingesneeuwde auto's. Door de vele sneeuw en de wind waren ze echter niet meer herkenbaar als auto's.

Het bleef de hele dag sneeuwen en hard waaien. New York city lag precies in het oog van de storm die een cirkelvormige route had en zodoende twee maal over de stad trok.

Morgen ga ik dan eindelijk eens langlaufen in Central Park!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een overzicht van de neerslag-acti…
Een overzicht van de neerslag-act…
De sneeuwactiviteit was het intens…
De sneeuwactiviteit was het inten…
Manhattan
photo by: Fitnessguru729