Afspraak met het US Consulaat

Schiphol Travel Blog

 › entry 8 of 1090 › view all entries

"Goedemiddag u spreekt met het Amerikaans Consulaat te Amsterdam" zegt een netjes in het Nederlands opgenomen stem op een bandje. Na een heel verhaal meldt de stem dat ik zo doorverbonden ga worden met een consulent van het call center, om een afsprak te maken voor een visum.
"Mooi, dat gaat handig" denk ik nog. Maar al snel word ik gedesillusioneerd als de stem mij vertelt dat het gesprek maar liefst EUR15 per gesprek kost en of ik maar even mijn creditcard gereed wil houden. Als ik die niet heb, zo zegt de stem onverbiddellijk, dan moet ik maar iemand zoeken die er wel een heeft.
Gelukkig heb ik het plastic kaartje bij me en, nadat de stem me nogmaals maar nu met een dreigendere toon gewaarschuwd heeft dat ik alleen verder kom met een creditcard, wordt ik met een klik doorgeschakeld naar een menselijke operator. Nou ja menselijk. Zo wordt er opgenomen: "Goedemiddag, wat is uw creditcardnummer?". Toch nog wat verbaasd dreun ik de cijferreeks van de card gedwee op. De operator geeft geen kik. Net op het moment dat ik denk dat ik zojuist 15 euro neertelde voor een verbroken verbinding meldt de meneer "U heeft betaald, wat kan ik voor u doen?"
Een intake kan pas op 1 november plaatsvinden. Doen dus. Daarna vertelt de meneer me op automatsiche piloot wat ik allemaal moet doen en vooral wat ik NIET moet doen om verder te komen. Een hele reeks formulieren downloaden, invullen en ik moet het niet in mijn hoofd halen op het consulaat te verschijnen met een telefoon. En omdat ik man jonger dan 45 ben moet ik ook nog eens een extra formulier invullen. Een zwaar terrorisme geörienteerd formulier, zo blijkt later.
Fijn!
Collega's meldden me later dat ik de helemiddag nog had zitten mopperen. En dat terwijl ze me op de cursus bij het KIT nog zo gewaarschuwd hadden.......

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Schiphol
photo by: Paulovic