APG Softball

Manhattan Travel Blog

 › entry 263 of 1090 › view all entries
Ingooien (foto Femke Lagarde)

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik word zowaar nog eens sportief.....

Op suggestie van expat collega's Femke en Ronald Lagarde heb ik me na heftige twijfel opgegeven om mee te spelen in het roemruchte APG Softball team. Elke zomer worden er in New York City softbal-wedstrijden georganiseerd. En dat is door de hele stad, dus bv. Central Park Manhattan, Roosevelt Island, Staten Island, etc.

Nu heb ik volgens mij op het VWO wel eens gesoftballd, maar dat is zo ver weg dat ik me er niet veel meer van herinner, laat staan enige technieken en spelregels beheers. Volgens onze team-captain Mike Bielik maakte dat niet uit. Afgelopen woensdag heeft hij mij, samen met collega Kamran Chaudrhi meegenomen naar Central Park en me een bliksem-cursus Softball for Dummies gegeven.

Catchen (natuurlijk vergat ik eerst het veiligheidsmasker) (foto Femke Lagarde)
Spelregels, do's & don'ts, gooien, vangen, slaan, etc.

Beladen met deze kennis toog ik hedenmiddag dus met mijn teamgenoten om een uur of 5 richting de baseball-velden in Noord Central Park, waar we maar net op tijd aankwamen om van start te gaan. Buiten de spelers waren collega's Femke Lagarde en Leo Palmen meegegaan om als supporters te dienen.

De umpire legde snel uit dat ze in verband met tijdgebrek besloten hadden de regels wat aan te passen. Voor mij geen enkel punt want het was toch allemaal nieuw en wennen. Coach Mike stelde mij aan als catcher, dat is een relaxte positie om te beginnen. Je kunt eigenlijk niets verpesten, en je kunt alles rustig gade slaan.

Onze tegenstanders waren beslist niet slecht, het team bevatte enkele spelers die qua postuur en uiterlijk zo bij de Yankees of Mets hadden kunnen spelen, en hun trefzekerheid en lanceerkracht deden dat vermoeden alleen maar bevestigen.

Veilig op het eerste honk. Coach Mike geeft me aanwijzigen. (foto Femke Lagarde)

Mijn eerste perfomance als batter viel op zich niet tegen, ik sloeg de bal zomaar raak, alleen werd die helaas gevangen dus was ik direct uit. Mijn tweede performance leek er meer op en ik bereikte veilig het eerste honk, mede door de capaciteiten van de volgende batters kon ik het hele rondje in de komende beurten afmaken.

Hoewel we glansrijk verloren, ik meen met 1-12, meldde coach Mike dat hij het voor de eerste game van het seizoen, in tegenstelling tot vorig jaar, helemaal niet slecht vond gaan. Met dat in gedachten togen we naar de upper West Side om in de Dive Bar wat te drinken onder het genot van chicken wings, tortilla's, chips, etc.

Maandag mag ik weer! Dan spelen we op Roosevelt Island...

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Ingooien (foto Femke Lagarde)
Ingooien (foto Femke Lagarde)
Catchen (natuurlijk vergat ik eers…
Catchen (natuurlijk vergat ik eer…
Veilig op het eerste honk. Coach M…
Veilig op het eerste honk. Coach …
Manhattan
photo by: Fitnessguru729