EuropeGreeceIos

Vulkanen

Ios Travel Blog

 › entry 5 of 15 › view all entries
Na Athene zijn wij de eilanden ingegaan. Op Naxos hebben we een heel sympathiek familiehotel gevonden, waarvan het strand goed te bereiken was, en ook het venitiaanse kastro. Verder zijn we per scooter het hele eiland over gecrossed, met bergen en dalen en kloosters en velden.

Na twee dagen hebben we de boot naar Santorini (Thyra) gepakt. Daar aankomen is echt een fantastische ervaring, je bevindt je midden in een vulkaankrater. Midden in het meer staat de vulkaan. Ooit stond de vulkaan in het midden van het eiland, maar in uitbarstingen 1500 en 300 voor christus, versplinterde ' Strongli' in vier kleine eilanden uiteen. Voglens Plato was dit de ineenstorting van atlantis.

We hebben de vulkaan beklommen, een heftige klim in de hitte en rick heeft gezommen in het healing water daar. Het eiland zelf was een beetje te vercommercialiseerd.

Vervolgens zijn we naar IOS gegaan, eerst een hippie kolonie en nu het Salou van de cycladen. Veel jonge blonde scandinaviers. Gisteren op stap geweest. Best grappig, maar ja, nu we niet meer achter de Bjorns en Agnetas aanmochten van elkaar....

Na een dagje is dat eilandje ook weer mooi geweest. We vertrekken vanmiddag naar Falegrandos. Dit is iets heel anders. Tot 74 strafkolonie, vanaf medio jaren 80 pas electriciteit. We logeren in een kasteel uit de 13de eeuw, dus we zijn erg benieuwd,

liefs,
Celine & Rick
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Ios
photo by: catherineb