Visa in Chinatown

Kuala Lumpur Travel Blog

 › entry 9 of 15 › view all entries
de reis naar maleisië en indonesië van Rick en Celine
Ons eerste bericht vanuit Kuala Lumpur. Een fijne vlucht, vol service van schone maleise dames bracht ons in Kuala Lumpur. Het was hier 6u 's ochtends.

Onze eerste actie was een visum voor Indonesië proberen te regelen. Door de wijzigingen in de Visa-regeling waren wij daar namelijk in Nederland ineens te laat voor.

En dus stonden wij om 8.55 voor de indonesische ambassade, samen met 100en indonesiërs. Na de Tsunami zijn er velen vanaf Sumatra hierheen gekomen.

Gelukkig bleken zij een ander stuk Ambassade nodig te hebben dan, en vertrokken wij naar de visa-balie. Hoewel wij allerlei kopieën bij ons hadden, moesten ook van return ticket en de Maleisische immigratiepapieren kopiën worden gemaakt.

Het kopiëren gebeurde in een ander stuk van de ambassade waar wij tussen velen ons paspoort afgaven en maar hoopten dat er iets terug kwam.
de reis naar maleisië en indonesië van Rick en Celine
Toen wij de papiertjes hadden, mochten we weer terug naar de visa-balie, en werd aangegeven dat ze niks konden garanderen, immers hun termijn was 3 werkdagen, en er zaten nog al wat feestdagen in deze week. Aangezien wij op de 29ste vertrokken, bleef het dus spannend.

De avond werd doorgebracht in de China-town, een van de twee wijken van het oude Kuala Lumpur (letterlijk: modderige samenstroom). In een oud koloniaal pand aten we de locale specialiteit, Ajam Chotuk, een zoetige kip met rijst jus. Een eerste Tiger-beer bracht bovendien stemming in de vakantie.

Donderdag bracht ons, naast een verdiende nachtrust, het koloniale hart van Maleisië. Vooral mooi was het station uit 1900 dat reizen naar den verre beloofde, doch slechts net als het Grand Central in New York, nu slechts nog regionaal vervoer aanbood.
de reis naar maleisië en indonesië van Rick en Celine


De avond werd doorgebracht naast Batik Bantung, het hippe stuk van de hoofdstad. We dineerden echter net achter deze straat, met de KL'ers zelf.

Vrijdagochtend waren de Petronas-torens aan de beurt. Na 11/9 waren deze even de hoogste van de wereld, tenminste volgens een bepaalde definitie. Inmiddels zijn deze boys toys alweer ingehaald door een wolkenkrabber in Taipei (Taiwan). Vanaf de loopbrug zagen we KL onder onze voeten...

En net komen we weer van de ambassade, waar na 1,5 uur bureaucratie het gewenste visum in ons paspoort verscheen. Rick moest nog wel even een lange broek huren voor RM20, anders kwam hij niet binnen....

....en dus vliegen we nu morgen om negen uur naar Batavia, naar ons oude koloniale rijk......
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
de reis naar maleisië en indonesi…
de reis naar maleisië en indones…
de reis naar maleisië en indonesi…
de reis naar maleisië en indones…
de reis naar maleisië en indonesi…
de reis naar maleisië en indones…