Lombokkers op Lombok

Lombok Travel Blog

 › entry 10 of 15 › view all entries
Lieve allemaal, apa kabar?

Inmiddels zijn we weer doorgetrokken; we zijn nu op Lombok.

De laatste dag in Yogya, dinsdag, hebben we de Merapi beklommen. Deze vulkaan zorgt aan de ene kant voor de vruchtbaarheid van dit stuk midden-java, aan de andere kant juist voor veel gevaar. In de afgelopen eeuw is hij 70 keer uitgebarsten. Dit blijkt echter mensen niet af te schrikken. In de omgeving is de bevolkingsdichtheid meer dan 600 per vierkante kilometer. Op de route er naar toe, door de rijstvelden, bouwden de javanen lustig door.

De vulkaan is nu al zes jaar rustig, maar een nieuwe uitbarsting wordt wel binnenkort verwacht. Het Vulcanologisch instituut in Yogya had dan ook weer een waarschuwing uitgedaan.

's avonds zijn we naar de Prambanan tempels gegaan, een van de grootste Hindu tempels op Java. Hij werd vrijwel gelijktijdig gebouwd met de Borubodur, waar we van de week waren.. Hindu's en boeddhisten sloegen elkaar gelukkig in die tijd niet de hersens in.

Nu zijn we dus op Lombok, weer een heel andere wereld. Zoals van de week gemeld, hoor dit eiland Biologisch gezien al bij Australiƫ.

Ons hotel is ver van alles af in Klui, maar je pakt snel een Bemo, een lokale minibus naar Singigi. De rust, en het uitzicht over de Straat van Lombok (tussen Lombok & Bali) geven ons een heerlijk "Bougainville"-gevoel.
We zijn de enige gasten, naast veel rondlopende poezen.

Ze blijken hier wel veel brutaler, bij ons drankje net werd er ongegeneerd geflirt in de richting van Celine. Iedereen is ook heel fysiek, en pakt je vast..

Ons Bahasa gaat elke dag vooruit, het gebruik voor de normale omgang, is niet zo moeilijk; de grammatica is erg prettig, werkwoorden hoef je nauwelijks te vervoegen: saya mau minun bintang (ik wil een bintang biertje drinken), Dia mau minun cola (zij wil cola drinken)

Vandaag gaan we een vrolijk per Bemo dit eiland de Sasakken verkennen, en morgen wil Rick gaan duiken, en Celine gaan snorkelen..

Selamat Tingall!

Celine en Rick
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Lombok
photo by: inikeke