Idyllische Eilanden en Harde onderhandelingen

Lombok Travel Blog

 › entry 11 of 15 › view all entries
de reis naar maleisië en indonesië van Rick en Celine
Selemat siang,

Net zijn we met Neerlands trots, een Fokker van een erg dubieus vliegmaatschappijtje (Merpati Air, met als onofficiële theme song: we fly if we want to) geland op Bali.

Sinds we jullie verlieten in Klui is er veel gebeurd. Donderdag zijn we met de Bemo richting het binnenland gegaan, aan de voet van de heilig vulkaan, Ganung Rinjani. Je pakt hiervoor een Bemo, duie steeds mensen op pikt, en meestal op vaste trajecten gaat. Er kan altijd iemand bij en steevast stevig in het Bahasa onderhandelen over de prijs "Lima pulluh ribu rupiah!, Tidak Tiga pulluh!" (50.000 rupiah, nee 30!). Uiteindelijk kwamen we aan in Senupaira, een van de heiligste hindu tempels van Lombok (Lombok kent vooral Islamitische Sasaks, maar er zijn ook Hiduistische Balinezen), vol heilige bronnen en meisjes die graag op de foto wilden.
de reis naar maleisië en indonesië van Rick en Celine
Dat je hier geen enkele Europeaan tegen kwam sprak bijna voor zich.

Vrijdag zijn we gaan duiken in het zuiden van Lombok. Hoewel Lombok slechts een klein eiland is, betekent dat niet dat het niet even duurt voordat je aankomt op je bestemming. Bij de duiken (via www.Dive-zone.com) zag Rick oa vele clownvissen die uit de greep van anemonen probeerden te blijven, Manta-rays en Nudibranches.. schitterend. en een lunch op een onbewoond eiland is ook nooit te versmaden.

Zaterdag zijn we naar de legendarische Gili eilanden geweest. Eerst met de Bemo naar Bengsal, volgens de LP is dit de hel, en inderdaad probeert iedereen je binnen te lokken en overprijsde tickets aan te bieden. Als je eenmaal op een van de Gili's bent (wij zijn naar Gili Air geweest, let: watereiland), is het fantastisch: nauwelijks stroom, geen auto's, een "jepan-jepan" (mañana-mañana) sfeer en een schitterend snorkel-rif vlak bij het strand. De terugtocht was ook nog een hele ervaring: aangezien iedereen ons torenhoge prijzen aanbood, zijn we uieindelijk voor bijna niks met een vrachtwagen meegereden.

En nu op Bali, vol tempels en traditie (als we de toerist traps tenminste kunnen vermijden.)

Selemat tinggal en veel plezier bij de bekerfinale, forza ajax!

Celine en Rick
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
de reis naar maleisië en indonesi…
de reis naar maleisië en indones…
de reis naar maleisië en indonesi…
de reis naar maleisië en indones…
de reis naar maleisië en indonesi…
de reis naar maleisië en indones…
de reis naar maleisië en indonesi…
de reis naar maleisië en indones…
Lombok
photo by: inikeke