EuropeItalyRome

Berlusconi

Rome Travel Blog

 › entry 1 of 15 › view all entries
Ik dacht laat ik de echte Italianen is gaan opzoeken

en waar kan je dat beter dan bij een bijeenkomst van de fans van Berlusconi, die immers de normale Italiaan met graagte hun soaps verschaft.

Er diende zich een gelegenheid aan. Gisteren was het namelijk op de dag af 'dieci anni dopo il caduto del muro di Berlino' (Voor de niet Italiaans sprekenden onder ons, 10 jaar na de val van de Berlijnse muur)

Forza Italia (De TV-partij van Berlusconi, opgericht in 1994), vond dat ook zij een belangrijke bijdrage aan dit feit had geleverd, dat immers maar 5 jaar voor de oprichting van Forza Italia had plaats gevonden. De partij gaf daarom een groot feest gisteren om 5 uur in het congrespaleis in het EUR (Mussolini's wijk, gebouwd voor een nooit gehouden wereldtentoonstelling)

Om 16.15 was uw reporter ter plaatse en liet zich tussen de massa's naar binnen drukken. Hij kreeg ook meteen een vlag van deze fijne partij. Het Forza Italia (Hup Italie) lied werd ingezet en alras stond Rick te swiepen met zijn vlag, alsof hij in 1934 te Neurenberg was (enige vergelijking tussen berlusconi en Hitler berust natuurlijk geheel op toeval, dit om te zorgen dat de advokaten van Fininvest (dat toch al met justitie in de clinch licht, mij niet aan klagen). En toen nog een keer het lied..en toen een klein documentairetje hoeveel D'Alema (de huidige premier, presidente del consiglio, van Italië; en ex-communist) wel niet op stalin, pol pot en Mao leek. En toen nog maar eens het lied en toen nog maar eens en toen nog maar eens de documentaire.

Ik had inmiddels ontdekt dat ik mij tussen 20 vrouwen uit Napoli van tegen de vijftig liep. Zelfs als zij op een stoel stonden weas ik groter. Zij was grote fans van Berlusconi, maar ook van mij. Ik werd telkenmale in de wang geknepen en kreeg vele biscuitjes.

Uiteindelijk verscheen onze grote massa menner, onze verlosser, de president van AC Milan himself, Silvio 'il leader del Polo della Libertà;' (De polo is een samenvwerkingsverband van Forza Italia;, ex fascisten en ex corrupte christendemocraten), verscheen en we kjreeg een uur lang een daverende speech waarin de zegening van zijn partij en il abuse della sinistra (links) werden uitgemeten. Bovendien was hij (eigenaar van drie (3!) tv stations zielig omdat hij minder dan D'Alema op de Rai verscheen..och.

Toen hebben wij gezamenlijk het Italiaanse Volkslied gezongen en zijn onder het het genot van weer een keer het Forza Italia lied en vele uitnodigingen om naar Napels te komen (Napels zien en dan sterven, zoals het spreekwooord?) namen wij afscheid.

Ik blijf toch maar Groen Links (i verdi di Sinistra) stemmen, maar ondertussen heb ik nu wel een forza italia vlag in mijn kamer hangen...

p.s. Op 15 Mei 2001 won
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Rome
photo by: vulindlela