We save the day..

Shanghai Travel Blog

 › entry 4 of 6 › view all entries
Gisteren waren we plan om naar de French Concession te gaan. Een wijk in Shanghai met een ouderwetse Europese uitstraling. Er zouden daar heel veel verschillende eettentjes en winkels zijn. Uiteindelijk zijn we niet eens aangekomen in de French Concession, omdat we naar de CyberMarkt gingen. Hmm.. dat viel tegen... [Lees verder]

Bij binnenkomst was een kraam die HP laptops verkocht. Dus wij die laptops bekijken. Ik werd opeens ruw opzij geduwd door een beetje "zwerverachtige" Chinees. Raar figuur dacht ik, die duw ik later wel terug als hij terugloopt. Wij gingen dus rustig verder met laptops bekijken totdat Rani tegen mij zegt: "Die man wil die laptop stelen". Hij pakte op dat moment een laptop met touchscreen om het in zijn tas te proppen. Dus ik pak die laptop uit zijn handen en klap het open net alsof ik geïnteresseerd ben in de laptop. Die man werd geïrriteerd en loopt verder naar een andere laptop. Dus ik loop naar de verkoper en probeer uit te leggen dat die man aan het stelen is. Verkoper spreekt natuurlijk geen engels.. dus dat werd een hopeloze zaak. Totdat we zien dat die man een andere laptop onder zijn jasje schuift. De verkoper ziet het ook en de hel breekt los. De man kreeg een paar flinke klappen en werd afgevoerd naar een kantoortje. Wij ook mee naar het kantoortje om te getuigen. In het kantoortje werd de man nog extra in elkaar geslagen.

Wat bleek nou.. er was dus een andere laptop gestolen. Waarschijnlijk door een handlanger, die handig gebruik maakte van de plotselinge paniek. De medewerkers moeten gezamenlijk deze laptop terugbetalen en dit is bijna een jaarsalaris. Gelukkig kwam de politie snel en konden we mee naar het bureau om een verklaring af te leggen. De man bleek al 3x eerder veroordeeld te zijn voor diefstal. Helaas spreken de Chinese politieagenten geen Engels. Uiteindelijk is de verklaring gelukt en konden we weer verder shoppen.

Veel elektronica gezien, PSP's voor 130 euro, Nintendo DS, iPhones, iPods, Wii.. etc etc.. Maar niet echt veel goedkoper dan thuis in Nederland. Het wordt dus nog verder zoeken voor leuke koopjes.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Shanghai
photo by: spocklogic