Shanghai.. Shanghai

Shanghai Travel Blog

 › entry 5 of 6 › view all entries
Het is nog steeds druk in Shanghai. Er wonen gewoon teveel mensen die allemaal met de metro willen gaan. Soms is het gewoon onmogelijk om zelfs maar naar het metroperron te lopen, laat staan de metro in te stappen. Lijn 2 is de populairste lijn (voor de Westerlingen), welke van Oost-Shanghai naar West-Shanghai loopt. Het technology park is gelegen aan het laatste (terminal) station aan de oostkant van Shanghai. Het centrum, People’s Square, ligt in het westen. Lijn 1 is een totaal ander verhaal. Deze staat loodrecht op lijn 2 en is de meest populaire lijn voor de lokale bevolking. Elke dag maakt ruim een miljoen mensen gebruik van deze lijn... dus geen pretje om mee te reizen. Ondanks de drukte is het toch een fantastisch systeem om snel aan de andere kant van Shanghai te komen.

Het eten is helemaal geweldig in China. Het is goedkoop, lekker en van goede kwaliteit. Er is een keten: Megabite, waar je met een soort chipcard-systeem echt van alles kan eten. Van Japanse-kookplaat, hop-pot tot allerlei soorten noodles. Ook “young-zone” is geweldig. De fried mandarin fish is een van de lekkerste gerechten die ik ooit heb gegeten. Als ik haast heb, haal ik onderweg gewoon een paar stokjes sate en een bakje mie voor max. 1 euro.

Na een ruim een maand heb ik het toch echt gehad met verkopers die een nep rolex proberen te verkopen, de irritante bedelaars in de metro, verkopers van gestolen laptops, asociale Chinezen die je omver duwen, enz enz..

Paar punten:
- Chinezen laten mensen nooit netjes uitstappen in de metro
- Voordringen is normaalste zaak van de wereld
- Taxi’s bij de Westerse-mall aan century-avenue belazeren je met hun vaste tarieven
- Als je 3 uur lang een badkamer hebt schoongemaakt in een gedeeld appartement (met Chinese meisjes) en je legt hen uit dat je de badkamer schoon moet houden.. dan is het binnen een paar uur weer een varkenshok..
- China kent geen garantie..
- Elektrische bovenleidingen in combinatie met bussen zijn gevaarlijk voor vogeltjes
- Je in de rij moet staan bij winkels waar het goedkoopste product minimaal 100 euro is.
- Ikea een bezoekerslimiet heeft
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Shanghai
photo by: spocklogic