Kerst Shanghai

Shanghai Travel Blog

 › entry 6 of 6 › view all entries
Shanghai.. pff.. te weinig tijd gehad om mijn blog bij te houden. Er is ook teveel te doen. Maar goed, hier komt het doen:

Het weer in Shanghai is totaal omgeslagen. Van mooi zonnig, relatief warm weer, is het nu koud, donder en regenachtig. Het soort weer dat ervoor zorgt dat je gewoon lekker in je bed wil blijven liggen. Maar ik mag natuurlijk niet klagen, het weer in NL schijnt nog veel erger te zijn.
Starbucks in helemaal in de kerstsfeer. Je krijgt nu cadeautjes als je iets koopt. Ze hebben ook speciale drankjes zoals een gingerbread latte. Best wel lekker, ten minste beter dan de verschrikkelijk vieze koffie. Waarschijnlijk is Starbucks een van de weinige plaatsen waar iets van kerst te vinden is. Kerst wordt hier niet gevierd, of ze snappen er totaal niets van (zie foto van blauwe kerstboom :-s ). In principe moet iedereen ook gewoon werken tijdens kerst (ik niet ;-) ).
Op Nu.nl las ik een stukje over de run op de nieuwe H&M collectie van Cavalli. Deze was weer binnen een uur uitverkocht. Hier in Shanghai, ligt de collectie gewoon weg te rotten. Er is totaal geen animo voor. Wel grappig, aangezien Chinezen extreem merk gevoelig zijn. Overal is reclame, in de metro, op de wc, in de menukaarten. Als je op straat een foldertje weigert aan te nemen, proppen ze het in je openstaande tas.
Volgende week is het tijd voor Schaatsen!!! Op de 8e verdieping, ja.. echt de 8e verdieping van de Superbrand Mall is een schaatsbaan. Dit wordt dus ons afdelingsuitje.
Elke vrijdagavond is er Talk-Da-Talk language-exchange night. Hier probeer ik Engels te leren aan Chinezen. En zij proberen mij Mandarijn te leren. Onmogelijk taak, maar wel gezellig. Bier is gratis en dat is volgens mij ook de reden, waarom de meeste komen.
Dit weekend is het weer tijd voor de happy hour bij Blue-Frog (16.00-20.00), waar je 2 cocktails voor de prijs van 1 kan krijgen. Dit keer probeer ik van te voren te eten, want eerst drinken en dan eten is niet aan te raden ;-) .
Tot de volgende keer maar weer, en kijk uit met de superstorm, hè!!!

(sorry voor alle spel/gram/stijl fouten, ben lui en heb geen NL spellingscontrole)
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Shanghai
photo by: spocklogic