Dublin, dag 3

Dublin Travel Blog

 › entry 3 of 4 › view all entries
Beelden
Lekker geslapen :sleeping: en niet wakker gemaakt door de meeuwen. Dat komt niet door het weer, want dat is nog steeds goed, nix te klagen. Wij nemen onze tijd met wakker worden, douchen en ontbijten. Eigenlijk zou het vandaag een shop-till-you-drop dag worden, maar wij voelen meer voor een stevige wandeling en daarna ff een paar winkels in.

Wij wandelen lekker langs de rivier richting de Docklands. :sailing: Twee jaar geleden was dit nog een bouwvallig geheel, maar nu zijn er links en rechts de meest mooie en moderne kantoorgebouwen uit de grond gestampt. Leuke nieuwe trendy restaurantjes, mooie nieuwe woningen en appartementen. Het wordt nog wel wat in de toekomst. Zal allemaal wel een lieve duit kosten, want als je dan weet dan het gemiddelde 3 kamer appartement in Dublin zo rond de 4 ton kost (ja, in euries :eyes: ).
Nice
Het gaat duidelijk goed met Ierland, nix geen aardappeltelers meer!

Wij zien ook dat er nog geen aanvang is gemaakt met de bouw van de nieuwe U2 toren. Ze mogen wel opschieten, want ik denk dat de oude studio op Hanover Quay inmiddels wel op de planning staat om met de grond gelijk te worden gemaakt.

Uit een van de eerste videos van mijn bandje komen wij nog wat landmarks tegen. Altijd leuk. Bij Oceans drinken wij een bakkie :coffee: en gaan dan zo langzamerhand weer richting centrum. Moeten wij er toch aan gaan geloven, aan dat winkelen. Er zijn echt ergere dingen. Na een aantal warenhuizen (en echt, er zijn er plenty)in Boots gevonden wat ik zocht. Mn zonnebrand. Twee voor de prijs van 1, mn zussie ook weer gelukkig.
Audrey scoort in de Guiness store eindelijk een paar Guiness sokken voor dr Pa, maat 45 - niet te krijgen in andere zaken ?!? - en finally (wij hebben het lang kunnen uitstellen) toch maar even een boekenwinkel in.
Ook Nice
Zeg maar, formaat Donner, maar dan met een hele sectie helemaal vol met boeken over muzikanten, autobiografien enzo. En het is uitverkoop..... :angrygirl: Too bad voor mn centjes..... Ik kan mn aankopen beperken tot 2 boeken over het bandje. Als ik n grotere koffer had gehad waren dat er vast meer geworden. Maar dan heb ik - als ik dat al nodig had - een goede reden om terug te gaan naar Dublin, volgend jaar of zo:hosanna:

Inmiddels lopen wij op onze wenkbrauwen. Wij gaan terug naar de B&B. Uurtje rusten en dan de hort weer op. Helaas, :umbrella: ! Het is begonnen met regenen. Oversteken zonder plu is al een sport op zich, maar met plu is het echt tot kunst verheven.
Shamrock


Eten doen wij dit keer in het Hard Rock cafe. De plu gaat in een verzamelbak en als wij richting koffietent gaan zijn onze eigen plutjes pleitte. Stelde nix voor, dus wij nemen er ook maar op goed geluk een paar uit de bak.
Bij onze stamkroeg drinken wij cappuchie. Onder de parasol zitten en mensen kijken. Ondanks het weer wordt het in Temple Bar niet stiller.

Morgen moeten wij om 06.00 uur op, want dan zit het er weer op. Geen ontbijt dus. Bij de plaatselijke spar kopen wij alvast wat ontbijtspullen om ff mee door te komen. Op het vliegveld zullen wij vast wel tijd hebben om uitgebreid te ontbijten.

In onze kamer doen wij een poging alles met enig fatsoen in de koffertjes te proppen. Gaat net. Hopen dat de ritsen het houden!

Morgen naar huis, niet leuk.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Beelden
Beelden
Nice
Nice
Ook Nice
Ook Nice
Shamrock
Shamrock
Dublin
photo by: fransglobal