Dublin, dag 2

Dublin Travel Blog

 › entry 2 of 4 › view all entries
Route hop on / hop off
Vroeg wakker.
:bird:
De meeuwen zijn - net als wij - heel blij met het mooie weer en laten dat zeer luidruchtig horen! Douche en een full Irish breakfast later besluiten wij de Citytour te doen met de hop-on / hop off.

Het is lekker weer ervoor. Voor 14 euries een kaartje gekocht en de bus in. Uiteraard boven op de dubbeldekker voor het beste uitzicht. Eerste stop is Trinity College. Wij willen graag het Book of Kells zien, het oudste boek ter wereld (tenminste, in goede staat met alle delen). De campus van Trinity College is goed voor een dag slenteren. Je kan er ook als toerist overnachten, dat is misschien wel een goede tip voor de volgende keer.
Trinity College
Mooie oude gebouwen, lekker sfeertje. Voor de Book of Kells staat een rij. Duidelijk te merken dat het vakantie is, Dublin zit vol met toeristen. Wij horen allerlei talen, Frans, Duits,Italiaans, Spaans en nog een paar die wij niet kunnen thuisbrengen (Noors, Fins, Deens, Zweeds?). Het wachten duurt niet al te lang, maar ondertussen brandt de zon behoorlijk op ons bolletje.
Eenmaal binnen betalen wij 6 euro entree en krijgen wij toegang tot de tentoonstelling. Interessant, helaas geen foto's of video- opnamen mogen maken. Na de tentoonstelling en een blik te hebben geworpen op de boeken, komen wij uit in de bibliotheek. Helemaal geweldig. Eeuwenoude boeken (het ruikt ook zo naar oude boeken) en het valt op dat iedereen ook ineens zachtjes gaat praten. Jammer dat je niet even een boek mag pakken en lekker kan gaan zitten bladeren.
Tot slot duiken wij nog even de giftshop in (hoe kan het ook anders.
Book of Kells
....). Geen peper- en zoutstel voor Aud, helaas. Ik scoor nog een boekje met Ierse spookverhalen, altijd leuk om te lezen.

Op het centrale plein schieten wij nog wat foto's en lopen dan richting Grafton Street. Bij het beeld van Molly Malone (een mosselverkoopster overdag en 's nachts een vrouw van lichte zeden, althans zo gaat het verhaal en alle Ierse volksliedjes die over haar zijn geschreven) zit een hele vrolijke mijnheer te zingen. Grafton Street is een hele lange winkelstraat met alle merkwinkels, warenhuizen, eettentjes, muziekwinkels en juweliers. In dezelfde straat zit literair cafe Brewleys, een instituut in de stad.
:coffee:
Vroeger kwamen de grote Ierse schrijvers en dichters in dit cafe om van gedachen te wisselen en inspiratie op te doen. Ook heeft menig popartiest hier een liedje of 2 geschreven.
Molly Malone

Wij zijn vandaag niet zo creatief ingesteld en gaan gewoon voor de koffie en taart / scone want ook daar staat Brewleys bekend voor. Wij worden niet teleurgesteld. Een hoop oude bouwdetails zijn nog aanwezig, wij zetten onze vraagtekens bij het behang op het........ plafond?

Wij doen een paar winkels aan in Grafton en komen wat aan U2 gerelateerde zaken tegen. :cheese:

Aan het einde van Grafton Street zie ik in de etalage een leuke ring. Ben al een tijdje op zoek naar een niet al te grote ring voor de pink van mn rechterhand om weer een even aantal ringen te krijgen. Vanwege de maat van mijn vingers kom je al snel in de kinderringen of moet de kleinste damesring een stuk kleiner worden gemaakt. Binnen in het piepkleine zaakje pas ik een aantal ringen en vind er 1! Na nog een gezellig kletspraatje met de verkoopster over waar wij dan vandaan komen enzo en waarom de Ieren en Nederlanders zo goed met elkaar overweg kunnen (humor :lollegs: , drank:cheers: en voetbal :hollandschmink: )lopen wij St Stephens Green in, een stadspark.
Voor de ingewijden.
Het is rond lunchtijd en de Ieren storten zich massaal op de groene grasvelden voor de meegenomen lunch. In de muziektent wordt gezongen en muziek gemaakt, eerst met een tape en daarna live. wij bezetten een bankje in de schaduw en kijken mensen, altijd leuk.

Na een tijdje zoeken wij weer een bushalte op en laten ons vervoeren naar Dublin Castle. Ook hier wordt entree gevraagd, wij passen. De binnenplaats en om het kasteel heen is het ook leuk! Op een kleine binnenplaats lunchen wij.

Opnieuw de bus in, langs de Guiness fabriek, door Phoenix Park, langs het Museum of Modern Arts terug naar het centrum. Wij stappen uit op Batchelors Walk en over Half a Penny Bridge duiken wij nog even de U2 winkel in. Moet een paar posters scoren voor de verzameling. Gelukt!

Wij zitten er goed doorheen en besluiten terug naar de B&B te lopen. Onze voetjes hebben rust nodig.
Lekker koffie & taart
Het valt ons op dat het razend druk is in de stad. Oversteken is een uitdaging, zelfs met de stoplichten.

In de B&B lekker bijkomen, beetje opfrissen, omkleden. Wij eten bij 101 Talbot Street, een van de aanraders uit de boekjes. Niet gereserveerd dus wij krijgen 1 uur en 40 minuten om te eten. Lukt heel goed! Eten is lekker, met een lekker wijntje en rosetje erbij. Wandelen naar Temple Bar voor een bakkie koffie. Sluiten de avond af in het Hard Rock cafe, heel gezellig!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Route hop on / hop off
Route hop on / hop off
Trinity College
Trinity College
Book of Kells
Book of Kells
Molly Malone
Molly Malone
Voor de ingewijden.
Voor de ingewijden.
Lekker koffie & taart
Lekker koffie & taart
Muzuek in het park
Muzuek in het park
Dublin Castle
Dublin Castle
Trabantje!
Trabantje!
Dublin
photo by: fransglobal