Weer thuis...

Rotterdam Travel Blog

 › entry 32 of 58 › view all entries

 

Hoi allemaal,

Daar ben ik weer...
Nu een bericht vanuit Rotterdam (Nederland Sad ). Ik ben weer sinds 5 dagen thuis. Heb een errrug leuke vakantie gehad. Maar helaas... "time flies when you're having fun."

Ik heb nogsteeds een enorme jetlag, maar het gaat steeds beter. Het valt weer tegen terug in Nederland te zijn. Ik verliet Australië met een temperatuur van rond de 38 graden en landde in Nederland met een temperatuur van 1 graad. Brrr!

In de tussentijd is er best veel veranderd in Nederland... TPG is TNT geworden, nieuw kabinet, nieuwe zorgstelstel, de OV chipkaart is geintroduceert in Rotterdam, de postbus bij mij om de hoek is verdwenen, Rotterdamse centrum is anders ingedeeld, mijn buurvouw heeft ineens een baby... Smile.

Maar goed, hier de laatste update van mijn reis. Vorig week, de laatste week van mijn vakantie heb ik dus in Sydney, Australië doorgebracht. We hadden een goede vlucht gehad vanuit Christchurch (NZ) naar Sydney (OZ). Aangekomen in Sydney, hebben we de airport shuttle genomen naar Home Base Backpackers waar we van plan waren de laatste week van ons vakantie door te brengen. Bij het inchecken hebben we een dik pakket vouchers gekregen voor allerlei feestjes, kortingen en gratis drank in diverse barretjes. Dit wordt vast de gezelligste week van de hele vakantie dachten we zo!

We liepen de 3 enorme trappen op met onze volgeladen backpacks en extra bagage langs de tv-kamer, badkamers en wc's. Helemaal aan het einde van de gang was onze kamer... Poe poe, we zijn er eindelijk! Bij het betreden van de kamer pleurde ik m'n spullen neer en liet ik mezelf op het bed neer plonsen.... KNAK! hoorde ik en ik zakte met bed en al door de vloer (en vloerbedekking) heen. Oeps!...hoe is dat moooogelijk? We schuifden het bed opzij om te kijken wat en hoe het gebeurd is. We kwamen een dikke laag stof op de vloerbedekking tegen en er bleek dus dat de houten vloer gewoon een stuk lat miste met daarover de vloerbedekking, dat ziet toch niemand. We keken uit het raam... wat een uitzicht! Puin, vuile onderbroeken, wel 1000 sigaretenpeuken (roken op de kamers is wettelijk verboden), lege shampoo flessen veroeste stukken aluminium dakplaten... Ik kon het niet laten de bed weer op beestjes te controleren... dat viel gelukkig wel mee, maar de douches en de wc's waren zo smerig dat we gelijk op zoek zijn gegaan naar een nieuw hostel. De volgende ochtend hebben we een taxi gepakt naar 'City Resort hostel', gerunt door Koreanen. Dit was niet veeeeel beter maar wel stukken schoner. We hadden in ieder geval een eigen badkamer en hoefde dat niet met anderen de delen, met als gevolg dat het schoon blijft.

We hebben in ieder geval volop genoten van Sydney. Hoewel het voelde alsof we in een Aziatisch land op vakantie waren. Geen Australiers te bekennen, maar vooral veel Japanners en Thaien. Pas de 3e dag zijn we naar de Operahouse gelopen. Toen we de Harbour Bridge gezien hebben, hadden we pas het gevoel van: "JAAA, WE ZIJN IN SYDNEY!!!" en maakten een danssprong op de boulevard.

We hebben de Harbour Bridge gelopen, een tour gedaan in het Operahouse, de powerhouse museum bezocht, de botanische tuinen, de skytower, huidige Parlementsgebouw, Bondi en Manly beach bezocht, op Afrikaanse safari geweest in de Imax theater (3-D), eigenlijk alles! Sydney is dus een hele leuke stad met veel te doen en zien. Je kan je er prima vermaken.

Mijn verjaardag heb ik dan ook wel 3 dagen gevierd! Vrijdag avond (2 dagen voor mijn verjaardag) hadden we een kroegentocht gehouden, begonnen in Kings Cross en geeindigd in Darling Harbour. Zaterdag avond (1 dag voor mijn verjaardag) Zijn we naar de Darling Harbour casino geweest, waar we de nacht hadden doorgebracht, rond een uur of 4 (langs de Japanner, eten gehaald) en naar huis gelopen. (70,- dollar gewonnen. Toch een leuk verjaardagskado. Wouter heeft niet gegokt, maar vondt 20,- dollar buiten in de mall onderweg naar huis... de bofkont! )

Thuis aangekomen liep ik naar de keuken om heet water te halen voor een kopje thee, toen ik terug was lag er allemaal kadootjes op tafel uitgestald. "Wat een verrassing! Maar ik ben pas zondag om 14:00 uur jarig" zei ik. Maar ach, ik heb ze toch allemaal geopend. Leuk, leuk, leuk! Wat goed over na gedacht... wat had hij een werk van gemaakt, zeg. Very Happy

Zondag, mijn werkelijke verjaardag.
Uitgeslapen, tas ingepakt, een wandeling door de botanische tuinen gemaakt. Lekker op het gras liggen slapen...
Tegen de avond naar The Rocks. Bij Oriënt Hotel wat gedronken tijdens een concert van een U2 tribute band, daarna met mooi uitzicht over het water in Darling Habour gedineerd bij Blackbird café restaurant. Heerlijk genoten van een regenboog forel en Wouter van zijn allerlaatse Kangaroe. Het was intussen erg laat, ik inmiddels een jaartje ouder, en wij erg moe...dus liepen we hierna naar huis.

De volgende dag vlogen we rond 16:00 uur naar Hong Kong, waar we 2 uur op vliegveld hebben rondgelopen en rond 00:25 uur weer op de vliegtuig zijn gestapt naar Nederland. Op 6 februari rond 6:35 uur zijn we in Nederland aangekomen.

Weer een ervaring rijker en duidelijk genoten. Ik ben dus 10 kilo zwaarder! Sad Ja echt waar!) 1,5 kg is inmiddels al af, dus het komt allemaal wel weer goed.)

Bedankt allemaal voor het bijblijven, mij op de hoogte houden en het lezen van mijn log. Ik zou zeggen tot de volgende keer...

Grote vraag bij jullie is nu misschien: "wanneer ga je naar China?"
Dat weet ik nu nog niet. De "China plannen" wordt iets uitgesteld gezien de 'uitverhuisdatum' van mijn huidige woning uitgesteld is tot later dit jaar. Kortom, ik wacht mijn oprotpremie af en tot die tijd, uhhh... geen idee, misschien een leuk baantje ergens in de theaterwereld of... weer een half jaartje weg??? Wink Who knows...

Take care!

Dikke kus,
Adelina
Devika1985 says:
toffe reis zeg!
Posted on: Nov 05, 2007
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Rotterdam
photo by: polvandenwirre