Voelt als thuis...

Wellington Travel Blog

 › entry 24 of 58 › view all entries
The church in Christchurch, New Zealand

 

Hallo allemaal,

Het voelt hier als thuis...
Regenachtig weer en heeeeel veel Nederlanders, waar je je ook keert... Very Happy

Na 2 dagen Christchurch, zijn we met een paar overnachtingen in Hanmer Springs (waar we lekker in de thermale baden van 28 tot 41 graden hebben geweekt) en Picton (waar we een mooie zeehonden route hebben gelopen in de bergen, met Nederlands landschap).

Inmiddels in Wellington aangekomen.
Views on a walk in Picton
We hadden gisteren de ferry genomen van het zuider eiland naar het noorder eiland en hebben de nacht doorgebracht in de meest filthy backbackers hostel (Maple lodge) die er was is in Wellington. Er was niets anders beschikbaar toen we aankomen dus werd ons een eenpersoonskamer met een extra matras op de grond aangeboden voor een gereduceerde prijs. Om maar niet op straat te hoeven slapen hadden we het maar aangenomen. Hier kregen we al spijt van toen we de voordeur binnen liepen en een muffe geur ons tegemoet kwam. Toen we de kamer zagen, stribbelden we tegen en probeerde wat anders te regelen, maar tevergeefs...

Even later zat ik op het rand van het bed en werd aangevallen door een onbekend vliegend beest/ insect (een kruising tussen een spin en een kakkerlak). Ik had zelf geen idee van, Wouter zag iets kruipen over mijn hoofd.

Stoffige spinnenwebben hingen in alle (plafond) hoeken van de kamer en in alle hoeken (op de grond) vette lagen stof om maar niet te spreken van de laag stof en troep onder het bed.
Dutch cows look-a-like ;-) Picton
.. Mijn neus kriebelde, kreeg hooikoorts verschijnselen...

Even later maakte Wouter een opmerking over mijn kussen die dikker was dan die van hem, dus ik keek onder het kussensloop om te kijken of er inderdaad 2 kussens in zat, en ja hoor er zaten 2 kussens in, en wel meer... beestjes! AAAHHHHHHH!

Ik voelde gelijk overal wel wat kriebelen, ging uit bed. Pleurde de kussen ver in een hoek en overwoog in de auto te slapen, dat was misschien veiliger... Wouter haalde me over dat dat geen goed plan was. Oke, misschien met de lamp aan dan? Nee dat was ook geen goed plan. Na veel woelen en piekeren viel ik uit eindelijk toch in slaap met een zaklamp naast me (voor het geval ik weer wat voelde...) Ik sliep niet echt vast en was daardoor erg blij dat het weer 5 uur was en dus ochtend... ik kon er weer uit! Ik was de eerste in de keuken en moest wachten, want het moest schoongemaakt worden... Huh??? Waar kwam al dat stof vandaan dan?

Vandaag de hele dag in Wellington geweest. Het weer was vanmorgen koud en regenachtig, maar tegen de middag opgeklaard. Het is nu lekker weer en zonnig. We gaan nu naar Plimmerton. Op naar de volgende avontuur!


Take care,

Kusjes en tot gauw!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
The church in Christchurch, New Ze…
The church in Christchurch, New Z…
Views on a walk in Picton
Views on a walk in Picton
Dutch cows look-a-like ;-) Picton
Dutch cows look-a-like ;-) Picton
Seals in Picton
Seals in Picton
view of a seals bay in Picton
view of a seals bay in Picton
Wellington
photo by: Ils1976