Vervolg van mijn tour door Noord West Amerika (3)

Monument Valley Travel Blog

 › entry 45 of 58 › view all entries

 

Bryce canyon
22-05-2007

Vanmorgen na het ontbijt de tenten weer afgebroken en naar Bryce canyon gereden.
Daar aangekomen was het ijs en ijskoud… We gingen gelijk ons korte broeken verruilen voor lange broeken en dikke truien. Een paar mensen hadden geeneens een trui mee en gingen direkt een fleece trui halen bij de 'General store' vlakbij de camping. We hebben de tenten opgezet, geluncht en toen gelijk naar de park gereden om daar de 'hoodoos' (hoedoes) van dicht bij te gaan bekijken. We hebben zo’n 3 uur in de park doorgebracht, de meesten gingen de lange route wandelen, aangezien het er heel stijl uitzag heb ik mijn eigen route genomen en iedereen nam daarna zijn eigen weg. Rond 16:00 kwamen we weer samen op de parkeerplaats. Iedereen was er behalve Doc. (we hadden een medereisgenoot die dokter is en noemden hem Doc.) Na 20 minuten gewacht en rondgereden te hebben begonnen we toch een beetje zorgen te maken, we gingen een rondje rijden en even later zagen we hem aankomen rennen… pfff…hij was de weg niet kwijt, maar vergiste zich in de afstand Smile. Hierna weer terug naar de camp gereden.

Team B heeft vandaag gekookt. Chili con carne (bah!) Ze wisten dat ik geen kidneybonen lust, dus hebben ze speciaal voor mij een pan zonder kidneybonen gemaakt. Erg lief, maar het smaakte helemaal nergens naar, daarbij hadden ze kant en klare guacamole uit een potje en zure room bij geserveerd…wat een combinatie! (bah!) India, de vrouw van het kookploeg zag me heel wat smaakversterkers bij gooien en zei: “dat héb ik al ingedaan schat“. Toen ik zei dat het nergens naar smaakte vond ze dat waarschijnlijk niet zo leuk en zei niets meer. (Ach ja, ik moest het op eten dus mag ik toch zelf weten wat ik ermee doet, toch?!)

Vanavond was het erg koud, dus na het eten zaten we allemaal zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, om het kampvuur. Na een bakje thee ben ik gaan wandelen naar de ‘general store’ in de buurt. Hier verkochten werkelijk van alles! Na een poosje rondgelopen te hebben daar, heb ik een ‘potje goud’ gekocht als souvernier, aangezien we de ‘Gold Rush tour’ deden, vond ik dit wel toepasselijke souverniertje. Hierna teruggelopen naar de camp waar de anderen nogsteeds om de kampvuur zaten te zuipen met de muziek keihard aan. Het was intussen rond 21:15 dus ik liep nog even snel door naar de andere campingwinkel om te kijken wat ze daar hadden. Hier een kam en een reis-naaissetje gekocht en weer retour naar de camp waar ik na heel kort bij de kampvuur heb gezeten toch maar naar bed ben gegaan. Het was vanacht errrrrrrrrrrug koud! Naar mijn gevoel (- 8 graden celcius). Zo koud dat ik er niet van kon slapen. Ik sliep met wel 3 lagen aan met daar overheen een fleece vest, mijn wind- en waterdichte jas met kapuchon en daaronder een muts, een fleece broek, handschoenen aan en m’n (+ 5 graden) mummie-slaapzak, maar toch rilde ik van de kou. Zo erg dat ik overwoog in de WC ruimte te gaan slapen omdat het daar stukken warmer was, maar dat had ik niet gegaan, want je weet nooit wat voor gekken die ruimte binnenloop snachts…


23-05-2007
Vanmorgen rond 5:30 opgestaan aangezien ik toch niet kon slapen. Ik heb een lang en warm douche genomen om op temperatuur te komen. Daarna liep ik gelijk langs de camping winkel en heb daar een dekentje gehaald, aangezien de gids waarschuwde dat het in de Grand Canyon nog kouder zou kunnen worden. We konden het ons haast niet voorstellen… Nog kouder?! Iedereen ging als een gek extra fleece truitjes, dekentjes en slaapzakken erbij halen tegen de koud, je kan er maar beter op voorbereid zijn! Niemand had vanacht kunnen slapen vanwege de kou. Behalve de gids… die heeft lekker in de Van geslapen!

Toen ik aan m’n ontbijt begon, begon het ook nog eens te sneeuwen! Beetje bij beetje en later steeds harder. Uiteindelijk was alles om ons heen bedenkt met sneeuw. We hebben de tenten in de sneeuw afgebroken aangezien het allemaal op zand opgezet was, was de boel al gauw modderig. Nadat we alles hadden ingepakt vertrokken we richting Lake Powell.


Lake Powell

Vandaag de grens met Arizona gepasseerd. Onderweg gestopt bij de Glen canyon dam, daarna wat boodschappen gedaan bij de Wal*Mart, waar ik ook eindelijk mijn Make-up vooraad heb kunnen aanvullen. Bij het afrekenen schrok ik me dood. 75 dollar voor die paar dingetjes ?!!!
Nou ja, vooruit dan maar….ik heb ze nodig! Dan maar bij de reisverzekering declareren! Wink

Op de parkeerplaats bij de Wal*Mart hebben we gelunchd en daarna zo’n 2 uur doorgereden voor we achterkwamen dat we verdwaald waren… Jason (de gids) wist de weg niet meer. Hij stopte ergens om het te vragen maar toen bleek dat we helemaal niet de grens moesten overgaan…. Daar gingen we retour… we hebben 3 uur gereden terug naar Utah, en uiteindelijk rond 17:00 uur aangekomen op de camp. Gelijk de tenten weer opgezet, daarna gingen er een paar paardrijden en of wandelen. Ik ging lekker even liggen. Later op de avond hadden we een diner bij de boeren (eigenaars van de camping). Na het eten heeft iedereen z’n drank opgehaald en zijn we naar de “bar” gegaan, een ruimte dat het gastheer tot dancehall omgetoverd heeft. Daar staat niemand achter de 'bar' dus moet je zelf je drank meenemen. Vanzelfspreken werd er weer flink gezopen. Dit keer deed ik ook mee Smile. We deden een drankspel (2-word tango). Iemand kiest een categorie en de rest van de groep moet in dezelfde categorie iets noemen en de tempo wordt steeds meer opgevoerd, als je uhh …zegt, niets zegt, of hetzelfde opnoemt als wat iemand anders al zei, moet je je shotglas leeg drinken. Hoe meer je drinkt hoe vaker je uhh zegt en of dingen herhaalt, want je onthoud niets meer…
Ik zat als enige aan tafel met een gallon (ong. 3,72 liter)water naast me en nam steeds een paar slokjes water tussendoor, waardoor ik na een paar rondjes port, tequila, malibu, vodka in hun ogen nogsteeds vrij nuchter was. Ze vonden het maar verbazingwekkend “voor iemand die nooit drink”. (Dit was de eerste keer dat ik alcohol dronk tijdens deze tour.) Jason en Maxie hadden het maar opgegeven en gingen naar bed. India, John, Johnathan, Simon en ik gingen door met een ‘truth or dare’ spel tot een uur of 3 middernacht, toen hebben we maar besloten naar bed te gaan.


Monument Valley State Park


24-05-2007
Vanmorgen uitgeslapen en rond 8:00 uur opgestaan. Bij de boeren ontbeten met spek, roerei en pannenkoeken, daarna een warm douch genomen, tenten weer afgebroken en naar Monument Valley gereden, waar we op Goulding’s campground onze tenten weer hebben opgezet bij aankomst, gelunchd en daarna meteen de park ingegaan voor een Jeeptour met Jimmy, een Navajo Indiaan.

In het park aangekomen stond Jimmy ons al op te wachten, We stapten in een open Jeep en reden de onverharde wegen van het park op...geen wonder dat dit landschap in vele films voorkomt (Ford Apache, Back to the future 3), het is hier zo geweldig mooi. We hebben er genoten van het geweldige landschap en natuurschatten van Monument Valley. De ‘ogen’ in de rotsen en de ‘big hogan‘, (een rots dat van nature uitgehold is in de bovenrondte net als een gertent bij de Mongolen.) Opvallend was dat ze hier ook de gertent kennen, alleen wordt het hier een ‘hogan’genoemd en de materiaal is anders (hout en klei/modder) en ze hanteren ook dezelfde regels als de Mongolen binnen in de tent (linksom met de klok mee lopen). De tenten zijn aan de buiten kant voor de isolatie met modder dichtgemetseld. Op dezelfde manier hadden ze ook een sauna gebouwd , alleen de ruimte was veel kleiner, wij dachten dat het de hondenhok was, maar Jimmy zei dat het de sauna was. En ze hadden een extra kleien-huis voor de maitresse naast de hogan waar oma in woont Smile.

Normaal duurt de tour maar 1,5 uur, maar Jimmy nam ons mee na de tour in de bergen /rotsen , waar hij een paar Navajo-liedjes en instrumentals voor ons heeft gespeeld /gezongen. Dit galmde er mooi tussen de rotsopeningen. Tegen de einde van de middag reden we met Jason (onze gids) naar de plek waar ‘Forrest Gump’ (uit de gelijknamige film) stopte met rennen. (vlakbij bij de 13 Mile bord) net buiten Monument valley park. Na wat foto’s hier te hebben genomen reden we terug naar de camp, waar team A even snel een pasta-worstjes-roerei-maaltijd in elkaar heeft gefrutst. Marco eet geen varkensvlees. Hier hadden ze geen rekening mee gehouden, dus heeft hij vandaag droge pasta met ketchup gegeten Smile.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Monument Valley
photo by: Hummingbird