Vervolg van mijn reis door Noord West Amerika (4)

Las Vegas Travel Blog

 › entry 46 of 58 › view all entries

 

Grand Canyon

25-05-2007
Vanmorgen vroeg na het ontbijt de tenten afgebroken en naar de Grand Canyon gereden, waar we in de middag zijn aangekomen, tenten opgezet, geluncht, daarna hadden we wat vrije tijd tot rond een uur of 18:30. Aangezien er niet veel te doen viel in het dorp behalve wat souvenierwinkeltjes en een indianenmarkt wat ik al gezien had, gingen John, Johnathan en ik naar de IMAX theater aan de overkant van de camping.We hebben “Grand Canyon, the movie” gezien. Het was een mooi en spannende film met een stukje historie en heden. We hebben alleen niet veel van gezien omdat de stoelen zo lekker zacht waren, de ruimte zo donker en wij zo vermoeid van het slechte slapen op die dunne campingmatjes, dus zaten we steeds te knikkebollen tussendoor Very Happy.

Een paar anderen hadden een helikoptervlucht boven de canyon. Later op de avond zijn we met z’n allen naar de Javapai point gereden om de zonsondergang te zien. Sommigen hadden een fles champagne en of bier meegenomen om dit spectaculairder te maken en of het ”wachtmoment” door te brengen. Na de zonsondergang gingen we terug naar een Mexicaans restaurant vlakbij de camping waar we met z’n allen hebben gedineerd. Na het eten terug naar de camp gereden.

26-05-2007
Vannacht om 3:45 uur ging de wekker! Na me snel aangekleed te hebben tassen in de trailer te hebben gegooid, gauw de Van ingestapt. 4:20 uur precies (zoals afgesproken) reden we weg, om de zonsopgang te zien bij de canyon. We waren niet de eersten, een groep Japanners waren er ook. Later steeds meer mensen. Het was errrug koud met een harde wind en ongeveer een uur later ging de zon pas op en na dat iedereen opgevers zo’n duizend foto’s van de canyon tijdens de zonsopgang hadden gemaakt, liep de platform min of meer leeg. Jason (de gids) lag nog steeds midden op de platform gewikkeld in zijn slaapzak te slapen terwijl de Japanners massaal om hem heen de zonsopgang stonden te fotograferen. We gingen hier als laatste weg en hebben de anderen eerst afgezet bij de ‘Bright Angel trail’, daarna werden wij afgezet bij het Marketplaza voor het bewandelen van de 'Rim trail'. Ik heb hier eerst een broodje en wat melk gehaald voor het ontbijt, aangezien we daar geen tijd voor hadden sochtends cq middernacht... Ik heb uiteindelijk niet gewandeld, maar de shuttlebus genomen van punt tot punt aangezien ik maar niet wakker kon worden… Ik was echt op en heb in de bus terug naar de camp zitten knikkebollen. Bij aankomst gelijk mijn tent ingedoken en ff een paar uur liggen slapen… op een paar na, ging iedereen wel even een tukkie doen, tot etenstijd. Rond een uuur of zeven gingen we naar de Holiday inn hotel in het dorp. Daar hebben ze een disco-bowlingzaal en een snackbar-style restaurant, dus we hebben daar wat eten gehaald en een uur of twee ge-disco-bowld. Het was gezellig!

27-05-07
De laaste dag!
Vanmorgen alles afgebroken, verdeeld en of weggeooid. Rond 8:00 uur in de Van gestapt onderweg naar las Vegas. Ioedereen keek er naar uit weer te slapen in een heerlijk, zacht en groot hotelbed, ipv van zo’n dun islotaiematje! De 12 dagen kamperen, maar voornamelijk de opbouwen en afbreken van de tenten bijna dagelijks viel voor velen erg tegen…

Rond 13:00 uur kwamen we aan in Vegas. Helaas had de gids een anderen route genomen omdat dit sneller was dan de route 66, daar waren we niet echt blij mee, maar aan de andere kant ook wel blij dat we eindelijk die Van uit mogen na zo’n 6 uur durenede rit. Jason wilde zo weinig mogelijk stoppen onderweg om tijd te besparen zodat we konden gaan shoppen in Vegas, dus we reden gelijk door naar de Las Vegas Outlet Shopping Centre, waar we 2 uur de tijd haden om te shoppen. Wow! Wat was dit groot, ik had niet eens genoeg aan 2 uur! (maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk Smileen in die 2 uur moesten we ook gelunchd hebben. Ik was daarna ff snel naar de Mac ff wat halen… (tja, je snapt al hoe het komt dat het niets wordt met dat diëten van mij... Schrik niet als je de foto’s ziet! Wink)

Nadat we een tijd hadden afgesproken voor het diner vanavond, werden we bij ons hotels afgezet of de taxi genomen naar ons hotels. Ik zat in het Paramount hotel, een goedkope backpackers hotel aan het einde van de strip, tussen alle (drive-up) weddingchapels enzo. (waar je aan een raam kan trouwen, vanuit je auto! Jaja, ik heb het zien gebeuren… en de mensen keken elkaar erg gelukkig/verliefd aan terwijl “Elvis” ze toe zong. Ik kon m’n lach niet inhouden toen ik voorbij liep, maar een vrouw die daar werkt keek me erg streng/boos aan. Very Happy )

Dezelfde avond hadden we rond 19:00 uur diner in het Luxor hotel. Een mega grote hotel helemaal in de stijl van Egypte. Tot mijn verbazing wordt je door de mega casino gelijd om in de restaurant te komen… Het eten was niet zoooo geweldig zoals de meesten zeggen, maar het was zeker goed en VEEL. We hadden een hele gezellige en prettig gestoorde Chinese vrouw in de bediening, die ons maar steeds aan het lachen maakte (al was het soms om hoe ze bepaalde dingen zei) Al met al, was het een geslaagde diner. Al gauw werd het tijd voor DE limo! Dus liepen we naar de parkeerplaats waar we opgehaald zouden worden. Jason haalde alvast een jug met bier tevoorschijn uit de trailer, waar we alvast de eerste biertjes namen. Even later was de limo aangekomen… Vanuit riepen mensen al …“Oh my gooooood! What a beast! ” Hij was groot, hoog en lang, met 3 trap treden aan de buitkant. The intimdator! Een gewone limosine is er niks bij. 2 uur lang hebben we als sterren in Las vegas over the srtip gereden in the Intimidator met champagne, bier, een killerpunch dat Jason had gemaakt van Vodka, Malibu en weet ik veel wat er nog meer in zat... veeeel te veel drank!. We hadden leuke muziek-videoclips op de flatscreen tv die we in de wagen hadden.. Uiteraard met een vette ‘bas‘ op de achtergrond die doordreunt tot in de straten. Overal zag je mensen naar hun camera’s grijpen als we langsreden. Anderen zwaaiden naar ons alsof we celebraties waren… Nou ik zag er wel uit als een celebrity met hoed en al, dus ik zwaaide vrolijk terug als ik net mijn hoofd uit het raam hield, haha. Bij de meest bekende plaatsen (zoals bij het bord “Welcome to Fabulous Las Vegas”, Fremontstreet, Drive-up Wedding chapel etc.) zijn we gestopt om te kijken en of om een foto te maken. Het was gewéldig!

Aan het einde van de limo-tour werden we (met drank en al) afgezet op de stoep van de Belagio hotel. 4 flessen champagne, een paar flessen bier en ¾ volle jug van zegmaar 20 liter punch… Daar stonden we dan op de stoep van de Belagio, ineens van celebraties naar stoepalcoholisten… wat een afgang!
Iedereen die voorbij ging boden we wat drank aan om er maar vanaf te komen, de meesten durfden het niet aan dus lieten we het uiteindelijk daar op de stoep en liepen naar “New York, New York hotel”. (In las vegas hebben alle hotels een thema naam (en zijn nagebouwd in de stijl) van een plaats, stad en of land op de wereld.)

Daar schijnen ze een hele leuke Irish pub te hebben, maar eenmaal daar aangekomen bleek dat je een photo-id moet laten zien anders kom je er in niet in! Helaas had ik dat niet bij me dus kwam ik er niet. Katja (mijn tentgenote), had er wel een bij, maar ze was nog geen 21 (en dus minderjarig...) dus mocht ze er ook niet in. Katja ging naar huis, de anderen gingen naar binnen en ik ging gokken. Binnen een halfuur niets gewonnen, dus pakt ik een taxi naar huis. Het was Pedro, een man uit Argentina... Hij was zo blij dat ik Spaans kon. We spraken over van alles wat en over het leven in Vegas. Het was gezellig en hij gaf me zijn kaartje. Ik heb vanacht heerlijk geslapen mijn grote queen size hotelbed. Hmmm Very Happy

De rest van de dagen in Vegas... rustig aan gedaan... dan weer de hele dag op pad geweest, langs diverse hotels de straat shows bekeken. Voor de rest ingegaan op alle uitnodigingen ... dus gratis theatershows , gratis lunch, gratis diners, gratis varietyshows, gratis gokken... Ik kwam tijd tekort! Ik heb zelf een gratis komiekshow-kaart voor 2 weggegeven aan 2 volstrekte vreemden in de bus omdat ik er niet heen kon! Het is een gekkenhuis in Las Vegas, maar ik zou er zo wéér gaan.

Maar shtttt, zoals ze daar zeggen... what happens in Vegas, stays in Vegas! Wink
Travelbuddys says:
Leuk verslag, hebben julllie een website van de limoservice? Er zijn er zoveel, mag je je eigen drank dan meenemen?

grtn
Posted on: Feb 03, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Las Vegas
photo by: maka77