Vervolg van Alice Springs naar Darwin

Broome Travel Blog

 › entry 12 of 58 › view all entries
Daly waters Pub

Teritorry Explorer tour (2)

De volgende ochtends vroeg op (5:30 uur). Na het ontbijt hebben de tenten afgebroken, alles ingepakt en reden richting Devil's Marbels. Rond zonsopgang waren we daar aangekomen, net op tijd om de zon omhoog te zien gaan en de rotskleuren te zien veranderen. (Zonsondergang was mooier). Later zijn we via Tennant Creek naar de beroemde Daly Waters pub gereden voor een verfrissende ijsje of bierWink. Toen we uit de busje met airco stapten merkten we pas hoe hoog de temperatuur verschil was. Errrug heet dus! Je voelde de zon branden op je huid, alsof je in een frituurpan geggooid werd. Pfff...
Niet uit te houden dus gauw een water ijs en nog een.
Daly water Pub reception
.. en nog een...(hihi)
Na wat rondhangen aan de bar zijn we weer op de bus gestapt richting Mataranka Springs, waar we ook bleven slapen op een campingterrein van een hotel waarvan de tuin aansluit aan een warm water bron. Via een looppaddoor een tropisch regenwoud kwamen we aan bij de bronwaar we met z'n allen een verfrissende duik namen. Na veel waterplet kwamen we eraachter dat het bijna tijd was voor het diner dus even later moesten we aansluiten in de rij voor de douche, ff optutten en weer aan tafel voor de geweldige fish 'n' chips bij live muziek. Na wat whisky-cola was het voor mij al gauw bedtijd dus liep ik weer terug naar de camping, waar Helen (de schat) ons tent al had opgezet in d'r eentje. Dat scheelde weer, dus kon ik gelijk m'n matje opkruipen.

De volgende ochtend toen ik m'n tent wilde uitstappen stond er een wallaby me aan te staren precies voor min tent.
Daly Waters gas station service
normaal gesproken zijn deze beesten best schuw, maar deze bleefme gewoon aanstaren, dsu dook ik gauw m'n tent nog even in en pakt emijn camera. Hij stond nog ff stil voor de foto en na de flits rende hij weg Smile.

Na het ontbijt liep Sauce (de gids/chaffeur) chagerijnig rond omdat we niet goed genoeg samen werkten tijdens het opruimen etc. en het allemaal veel te lang duurde 'sochtends voor dat iedereen klaar is, waardoor we dreigden laat te vertrekken. Dus riep hij in gebiedende toon: " Vanaf nu mag niemand zich 'sochtends douchen!". Waarop iedereen nog chagerijniger werd, maar toch de armen uit de mouwen staken . Uiteindelijk waren we allemaal optijd klaar en Sauce niet, dus moesten wij wachten, haha...geweldig!

Deze dag hadden we de optionele keuze tussen 4 uur kanoën of 2 uur een bootcruise in Katherine Gorge NP.
Colorful me at Katherine Gorge
Nou wilde ik niet zo fanatiek zijn , wetend hoe mijn vorige 3 uur kayak-ervaring inde Ardennen ooit is afgelopen, dis hebik gekozen voor de bootcruise. Het was leuk om alle bekende 'gorges' (kloven aan de rivier) te zien. (sommigen bekend uit films). Maar de tickets bleek achteraf veel te duur in vergelijking van wat je te zien krijg (tegenvaller dus!). Naomi (een Japans meisje) en ik genoten vanaf de boot hoe de anderen die gingen kanoën het moeilijk hadden in hun kano. Peddelen in de hete zon, over rotsen klimmen, kano trekken en duwen in een rivier dat ook de thuishaven is voor de 'Freshies' (zoetwater krokodillen).

We hebben in een park in Katherine gorge ge-bbq-ed voor lunch en toen weer richting Hayes Creek Pub gereden waar ze allerlei vogels, reptielen, rock Wallabies (soort kangaroe) en waterbuffels hebben. Hier heb ik onbewust de toilet gedeeld met een 'Green tree frog', ik wilde de toilet doorspoelen en zag een 10 cm grote fluoricerende groene kikker met rood/ zwarte pootjes in het water reservoir.
Wouter and Paul at Katherine Gorge canoe point
Ik lachte en dacht: "t is vast een nepperd, zo plastic-groen. Die ga ik ff aanraken om te kijken of het echt is...". Net troen ik dichterbij kwam met m'n vinger, knipperde hij met z'n ogen, aaaaahhhh! (Het was wel echt!) Meteen voelde ik het overal kriebelen. Gauw weg wezen hier! O nee, toch ff snel op de foto zetten, dat maakt je toch niet dagelijks mee?!

'sAvonds hebben we gekampeerd op het terrein van Adelaide River Inn hotel (verblijfplaats van Charlie de buffalo uit de film 'Crocodile Dundee'. Hier hebben we heerlijk gedineerd. 'All you can eat', met de heerlijkste maaltijd combinaties hmmm... Dat is zeker een aanrader als je zelf een keertje in OZ bent. En dan ook de mogelijkheid om met een beroemdheid (Charlie de buffalo) op de foto te gaan.

Tijdens het diner werden we geconfronteerd met het schokkende nieuws dat Steve Irwin (the cocodile hunter) bekend van TV tijdens het duiken in de buurt van Cairns , door een fatale rogsteek in het hart overleden is.
Termite mount at Litchfield NP
Dat geeft me toch wel twijfels of ik nog in Cairns, Great Reef Barrier wil gaan (leren) duiken. en dat bevestigd toch weer mijn geveoel dat mensen niet diep onder water horen en dat diepzee duiken alleen voor vissen bestemd is. Smile

Laatste dag weer vroeg op, voor een dag vol zwemplezier, wat ook goed uitkwam want hoe dichter we bij Darwin kwamen hoe warmer / heter de temperatuur werdt.

We gingebn eerst naar "Buley Rock-hole", dat was ook letterlijk een gat in de rotsen met een klein waterval, hier hebben we gezwommen voor een uur wn na 1 km lopen kwamen we bij een andere grotere waterval / zwemparadijs uit. "Florence falls", werkelijk prachtig! Dat leek wel het water uit de film "the blue lagoon".
Crocodile warning
Daar hebben we ook nog even gezommen en dan verder gereden naar Tolmer waterfallswat nog mooier was, maar helaas vinden de 'freshies' dat ook, dus mochten we wel zwemmen, maar uitkijken voor deze croc's (krokodillen). Ze doen in principe niets, behalve als ze zich bedrijgt voelen, maar tja je weet niet hoe snel deze dieren zich bedrijgt voelen en toehappen, dus toch maar aan de kant gebleven. Daar was het water diep genoeg dat je lichaam helemaal onder water komt en helder genoeg zodat je ze kan zien aankomen Smile

Genietend van het uitzicht over het water en de waterval ondekte ik een booom dat vol hing met vleermuizen, en dan wel een stuk of honderd minimaal. Was wel een uniek uitzicht zeg. Tja, dat zie je ook niet iedere dag. Vanuit de verte zou je denken: "wow, wat hangt daar voor grote zwart fruit aan de boom?". Helaas was er meerdere insecten daar actief dus zodra ik uit het water kwam, werd ik wel meer dan 10 keer gebeten/ gestoken door van alles wat. Ik begon te schelden op die beesten, waarop onze gids riep: "zie je wel, zelfs de insecten vinden je de leukste/ lekkerste van de groep!"...
Ik: "Uhhh... dat heb ik liever niet Sad".

Gauw liepen we naar de bus en reden we door naar Litchfield NP, waar er veel van die mega grote/ hoge termieten torens stonden verspreid over het gehele park. Op een van die torens waren de termieten zelfs nog aan het bouwen. Prachtig om de structuur te zien en hoe snel deze insecten hun 'huizen' bouwen. Na een snelle snack zijn we verder gereden richting Darwin en zijn rond 17:00 uur aangekomen in het centrum van Darwin.

We hadden in Darwin nog geen slaapplek geregeld dus hebben we snel één opgezocht in onze V.I.P. Backpackers kortingsboekje en dacht dat Elke's wel een leuke zou zijn, dus vroegen we Sauce (de chauffeur) om ons daar af te zetten. Daar aangekomen was er maar 1 kamer beschikbaar voor 1 nacht. We werden wel door de receptionist gewaarschuwd dat het een heel klein kamer is en hij gaf daardoor wel extra korting (volgens hem). Maar ach, we waren moe, bezweten en hadden geen zin om de hele stad af te lopen met onze zware tassen om een slaapplek te zoeken dus, hebben we het maar genomen... Gelukkig hebben we maar voor die ene nacht geboekt! Toen we eenmaal de kamerdeur open deden schrokken we toch wel een beetje... Een muf-geur kwam ons tegemoet, er zat een stapelbed in en gelukkig ook een airco, maar amper ruimte om onze tassen neer te zetten dus moesten we die half onder het bed schuiven en als je uit bed komt moet je daar over heen springen, pfff...

Middernacht werden we wakker geschrokken door vallende mango's op het dak. Het leek wel alsof er iemand op de deur stond de dreunen. (Inbrekers! zou je denken)(De kamers waar we in sliepen is te vergelijken met een zee vracht container (wel met een deur), en die stonden onder een grote mangoboom.)
Ik was rond 5:30 uur weer wakker geschrokken door een vliegend en kruipend 'iets' in de kamer... dus ik moest toch ff kijken wat het was. Ik kon het niet vinden omdat de kamer propvol stond met onze tassen en spullen dus toch maar weer in bed gekropen. Even later hoorde ik het weer, dus toch maar weer gaan kijken, bleek een grote kakkerlak te zijn. Ach, dat kon er wel bij... We hebben tot nu toe muizen, spinnen, hagedissen en gecko's in onze kamers gehad, dus een kakkerlak is niet zo ergSmile. Maar ik kon niet meer slapen dus was ik gelijk maar via de tuin (zoals het moest) naar de badkamer gelopen. In de tuin kwam ik onze buurman tegen, die ook niet kon slapen van de constant vallende mango's op z'n dak. Maar goed, rond 7:45 uur stond ik gedoucht en wel aan de overkant van de straat van Elke's Backpackers, bij Banyan View Lodge. Daar hebben Wouter en ik de avond ervoor rond gekeken en het zag er veel netter en schoner uit, dus heb ik dat maar geboekt en konden we dezelfde dag gelijk na 10:00 uur uit checken bij Elke's, de straat oversteken en inchecken bij Banyan View Lodge (haha). Daar hebben we ook nog eens kunnen genieten van iets meer luxe (zwembad en jacuzzi) Wink. Het personeel was ook vriendelijker, de kamers waren ruim en pas gerenoveerd. We hadden alle vrijheid en het aller belangrijkste, het voelde als thuis...
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Daly waters Pub
Daly waters Pub
Daly water Pub reception
Daly water Pub reception
Daly Waters gas station service
Daly Waters gas station service
Colorful me at Katherine Gorge
Colorful me at Katherine Gorge
Wouter and Paul at Katherine Gorge…
Wouter and Paul at Katherine Gorg…
Termite mount at Litchfield NP
Termite mount at Litchfield NP
Crocodile warning
Crocodile warning
Broome
photo by: Morle