Van Alice Springs naar Darwin

Darwin Travel Blog

 › entry 11 of 58 › view all entries
At wycliffe gas station with Jane (Aboriginal)

02-09-2006
Teritorry Explorer tour

s'middags rond 12:00 uur werden we opgehaald door onze gids en chauffeur (Sauce) van Wayward tours en reden we richting Wycliffe om daar de Alien kunstwerk te bekijken, terwijl hij tankt. Daar kwamen een paar Aboriginals uit de bosjes die me uit te verte heel nieuwsgierig aankeken en naar me stonden te zwaaien en te roepen. Dat vond ik heel verdacht want overal zijn ze een beetje bescheiden en de meesten groeten niet eens. Deze waren een beetje te enthousiast dat vondt ik wel verdacht.(Een Ozzie die met ons op tour was stond ook al met ze te kleppen dus dacht ik ach, waarom ook niet en liep naar ze.) Ze waren onder de indruk dat ik dezelfde huidskleur had als hen en wilden graag weten waar ik vandaan kwam.
Jane and I
Ze vonden me moooooi, ik werd omhelst en vast gehouden..."family!" riepen ze lachend en wilden me niet meer loslaten. Inmiddels was Wouter ook naar ons toegelopen met zijn camera met supergrote lens en vroeg of hij een foto van ons kon maken. Eerst zei de oudste nee, en toen keek ze heel bedenkelijk en zei: "yes okay!, Fiv...uhhh... ten dollars!". Wouter lachte en zei, nee laat maar. Toen zei ik: "twee dollar". Na veel onderhandelen wilde ze wel op de foto voor 2,50 dollar en ik heb ze beloofd de foto's op te sturen naar Wyclyffe gaz station gezien ze geen adres hebben, maar daar vaak in de buurt zijn. Zij heel blij en herhaalde regelmatig: "don't forget me! My name is Jane! Jane, from Wycliffe!" terwijl de andere riep: "my name is Misa"!
Intussen zat iedereen al in de bus op me te wachten dus moest ik gauw naar de bus rennen en zwaaide ze gedag.
Misa and I
Sauce, de chauffer moest wel lachen en vroeg: "you've found yourself some aborignal fans?"

Rond zonsondergang kwamen we aan bij Devils Marbels. Hier hebben we wat rotsen geklimd en een korte wandeling gemaakt toen weer verder richting een camping in de buurt gereden. Bij aankomst hebben we eerst onze tenten opgezet op de campingterrein van het Wanchope hotel en gingen daarna aan tafel voor het diner. Die avond hebben we in Wanchope hotel gegeten (niet te vergelijken met de hotels in NL, maar meer een 'ranch style' hotel uit de Dalton of Luky Luke cartoon boeken Smile. Maar goed, we waren al blij dat we niet zelf hoefden te koken. Na het diner wat rond gehangen aan de bar en biljart gespeeld. Onderweg naar de camping de pratende kakatu in de tuin bezocht, die ons niets wilde zeggen.
Aboriginals in Wycliffe
..tot we weg liepen begon hij kei hard te roepen: "hello! Good day, Bye bye!". en bleef de hele nacht door gillen vanuit zijn kooi in de tuin van het hotel tot op de camping konden we 'm luid horen praten. ik kon moeilijk in slaap vallen door alle geluiden om me heen... de gillende kakatu in de verte, de tjirpende krekels net buiten mijn tent en het gesnurkt van Helen waar ik en tent me deelde. Uit eindelijk toch maar m'n oordoppen tevoorschijn gehaald. Pfff... Wat een uitvinding!


Wordt vervolgd....


(PS: ik loop erg achter met de weblog, maar dat komt nog wel een keer allemaal op te staan. Weinig tijd.)

Laatste nieuws is dat we een campervan hebben we gehuurd en dat we morgen ochtend vanuit Darwin richting Perth (west coast) vertrekken. We gaan vanaf nu op eigen houtje verder. De tours was leuk om meer over het land te weten te komen en mensen te onmoeten etc. maar vanuit Darwin naar Perth met een tour is duurder dan je eigen vervoer te rijden dus hebben we besloten zelf te gaan rijden. We hebben inmiddels adressen en uitnodigingen verzameld voor BBQ's en bezoekjes over het hele land, zelfs voor kerst in nieuw zeeland , dus dat is wel mooi! Wink

Ik houd julie op de hoogte. Meer foto's volgen later!

Cheers!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
At wycliffe gas station with Jane …
At wycliffe gas station with Jane…
Jane and I
Jane and I
Misa and I
Misa and I
Aboriginals in Wycliffe
Aboriginals in Wycliffe
Me at Devils Marbels
Me at Devil's Marbels
Hmmm... How the hell Im gonna get…
Hmmm... How the hell I'm gonna ge…
Devisl´s Marble
Devisl´s Marble
Feels like I´m on top of the worl…
Feels like I´m on top of the wor…
Sunset at Devil´s Marble
Sunset at Devil´s Marble
Split rock at Devil´s Marble
Split rock at Devil´s Marble
The anoying kakatu at Wanchope hot…
The anoying kakatu at Wanchope ho…
Darwin
photo by: Sunflower300