Terug van the Whitsundays...

Townsville Travel Blog

 › entry 21 of 58 › view all entries

 

Hoi Allemaal,

We zijn weer terug van de Whitsunday Islands en hebben een leuke tijd gehad aanboord met een prettig gestoorde crew en heel veel lekker eten. We zijn inmiddels al 2 dagen in Townsville. Het is een mooie stad, maar verder niet veel te zien of te doen. Het is hier bloedheet, zeker zo'n 37 graden, dus ik hou het kort, ga zo lekker zwemmen in een soort van lagoon (met uit de zee gepompte water) die ze hier midden in de stad (aan de kust) hebben gebouwd.

Gisteren waren we voor een dagje naar Magnetic Island. Dit was onder andere één van de dingen die de Australiers zo trots op zijn en het erg promoot als een "must do, must see", maar het was niets meer dan een tropisch eilandje met veel palmbomen en lelijke/vieze strandjes en lelijke "mookies" (deur- en soms dakloze jeeps). Al met al hebben we genoten van een heerlijke wandeling in de bergen (koalaroute)... Hier hebben we een paar koala's van heel dichtbij kunnen zien, o.a. een schattige koalamoeder met baby.

Vanmiddag rijden we verder naar Toringowa. Over een paar dagen hopen we aan te komen in Cape Tribulation. (ja, klinkt heel erg he?...) Daar was kapitein Cook, verongelukt met zijn schip, maar het blijkt een prachtige regenwoud te zijn (met veel krokodillen en mooie vogelsoorten), dus gaan we toch een paar dagen kijken. Van daar uit, terug naar Cairns en dan hebben we de hele land zo'n beetje gezien en zit onze trip in Australie voorlopig weer op.

Goed, dat was het weer voor nu...

Take it easy.
Geniet ze!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Townsville
photo by: fearlessflyer82