Nog 2 daagjes in Nieuw Zeeland

Christchurch Travel Blog

 › entry 31 of 58 › view all entries

Hoi allemaal,

Helaas komt er aan alle mooie dingen een eind. Voor ons is het bijna zover...

We zijn inmiddels Nieuw Zeeland rond en zijn weer in Christchurch. We verblijven in het 3e Sir Cedric's backpackers en motel, 'The City Oasis'.

Hier in Christchurch genieten we op het moment van een zomer straatfestival met wereldwijde straatartiesten. Er zitten best wel een paar 'profs' tussen. We hebben de hele dag een beetje door de stad geslenterd, festival kijken en zijn nu onderweg naar huis. Vanavond weer de stad in voor de spectaculaire shows met vuur etc. midden op de bekende Cathedral Square.

O ja, onderweg naar Omarama de Moeraki Boulders bezocht, een paar mooie, indrukwekkende ronde stenen ballen die uit de zee "groeien". In Omarama viel het erg tegen, we sliepen wel op een terrein van schapenhouders in een klein luxe backpackers-complex, maar we moesten wel 40 minuten wandelen om de schapen te kunnen zien. Helaas waren ze zo mensenschuw dat ze gauw de benen namen toen ze ons zagen aankomen... en er zat een groot hek tussen. Het weiland was veel te groot waardoor we ze niet van dichtij hadden kunnen fotograferen. Gelukkig wel later in een ander dorp deze bijzondere Merino schapen van dichterbij kunnen vast leggen Smile.

Na Omarama reden we via Mount Cook,(de hoogste berg van Nieuw Zeeland) naar Lake Tekapo waar we 1 nacht hebben doorgebracht in het 'Tailor-made backpackers'. In Tekapo de church of the good shephard en de collie hond standbeeld bezocht/bekeken. Voor de rest gezwommen in het ijskoude Lake Tekapo, dat gevoerd word door gletjsers. Eerst ijskoud, maar daarna lekker verfrissend. Het was een hele warme dag nl. zo'n 38 graden.

Nog 2 dagen hier in Nieuw Zeeland en dan vliegen we terug naar Australie waar we onze ALLERLAATSTE vakantie-week Sad zullen doorbrengen in Sydney.

Over precies 9 dagen zal ik mijn (ssssssht, niet verder vertellen... 34e! ) verjaardag vieren in Sydney. Dit mag jij ook met mij vieren, dus stuur me leuke berichtjes, e-kaartjes, groetjes, cadeautjes (ahum!) Alles wat je maar wilt. Gezellig!

Dikke kus en tot gauw!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Christchurch
photo by: Fulla