Morgen naar Belize

Flores Travel Blog

 › entry 41 of 58 › view all entries

 

Hoi allemaal,

Hier ff een kort bericht vanuit Guatemala. Ik heb weinig tijd, maar ik wil ff laten weten dat alles oke is hier. Ik vermaak me prima, ondanks de omstandigheden. We hebben een leuke groep en de gids draait gelukkig ook wel bij.

Het is nog altijd wel even wennen dat mensen hier met grote pistolen en geweren over straat lopen... ik weet niet of ik me hierdoor veiliger moet voelen, maar veilig voelt het echt niet. Je bent wel constant op je hoede. 2 hotels geleden, had ik slapeloze nachten, want we zaten in Guatemala City, de meest criminele stad (van de hele wereld?). Hier gebeurde de meest rare onverklaarbare dingen in het hotel waar we zaten. We werden in eerste instantie achterom geleid via de achtertuin c.q. parkeergarage van het hotel om te verkomen dat passanten met de koffers vandoor gingen. We werden geadviseerd niet naar buiten te gaan na 18:00 uur want dan zijn de meeste bendes actief en het is in de hotel straat een zooitje... marktlieden zijn tot laat bezig met verkoop op de straatstoep etc.

Een vrouw zat op haar kamer later die avond (met de deur dicht en dus op slot van de buitenkant) en ineens liep een vent haar kamer binnen, zag haar zitten en rende gauw weg...

Anderen hoorden gerommel aan de deuren ´s nachts om 3 uur.

Meeste bedden waren niet verschoond maar wel opgemaakt. Bij mij lagen veel haren en etenskruimels in bed. Ik had mooi de receptie gebeld dat de schoonmaker nog even kwam schoonmaken en de bedden verschonen. Nou, je wil niet weten wat er allemaal van onder het bed kwam... vuil van wel een week!

We hadden sterk het vermoeden dat we in een 1-uurs hotel zaten.

Ik slaapte 1 nacht zelfs met de stoel tegen de deur aan om te verkomen dat er iemand binnenkwam tijdens mijn slaap. Mensen doen er van alles om van je te jatten!

We zijn 1 dagje in Honduras geweest, om de maya tempels (natuurpark) te bekijken, hier niet veel geks meegemaakt, wel leuke stempel in mijn paspoort erbij Smile

Morgen gaan we naar Belize.

Goed, ik ga me maar optutten voor voor het diner.

Tot gauw...
Over 3 daagjes ben ik weer thuis!

-----------------------
Ik ben inmiddels weer thuis...
Blijkbaar is deze bericht ergens blijven hangen tijdens een 'timeout' van de site.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Flores
photo by: Deannimal