AsiaIndiaAgra

Ik wil naar huis!!!

Agra Travel Blog

 › entry 56 of 58 › view all entries

 

Hoi allemaal,

Het is hier af en toe niet te harden. Behalve de mooie paleizen en forten bewonderen vraag ik me echt af wat ik hier doe. Het is hier erg vies overal. Ik durf vaak nergens te eten. Heb de afgelopen dagen voornamelijk van fruity geleefd. Mango's enzo... en ik heb ruzie met alles en iedereen.

Het begon een paar dagen geleden in Udaipur. Ik had ruzie bij de kleermaker, omdat ze m'n opdracht steeds niet goed begrepen of doorgegeven hadden, zelfs na dat ik er 3 keer was geweest, dus de 4e keer smeet ik het verkeerd gemaakte broek op de grond voor hen en liep kwaad weg.

Een paar dagen geleden in de trein naar Ajmer had ik ruzie met een man omdat hij de hele tijd op een heel indringend/lustig manier naar me keek. (terwijl ik behalve m'n voeten alles bedekt had). Ik had eerder in de trein gelezen dat er 2 jaar gevanisstraf staat voor op elk ongewenst manier dan ook vrouwen in de trein lastig te vallen, dus op een geven moment had ik hem gevraagd wat zijn probleem is en waarom hij zo naar me keek. Waarop hij antwoordde; ik kijk uit het raam. (het was donker en er viel niets te zien uit het raam.) dus ik zei; ja, natuurlijk! en deed de gordijnen dicht, zodat er echt niet meer naar of uit het raam gekeken kon worden. Hij begon in het Hindi te mompelen en schelden... Precies op dat moment kwam de conducteur zijn kaartje controleren. De conducteur had iets in de gaten, keek even naar ons maar reageerde er verder niet op, dus hield ie op met mompelen.

Ik merkte dat hij later af en toe via zijn raam naar me keek en soms direkt, maar in ieder geval minder (lustig). Even later stond ik op en liep naar de conducteur om te vragen hoe laat we ongeveer aankomen in Ajmer (maar ook om de indruk te wekken dat ik op hem ging klikken...) Toen ik terug liep, keek heel de trein, behalve hij. Hij durfde me sindsdien niet meer aan te kijken. Het werkte dus Smile


In Pushkar werden we steeds achterna gelopen door een paar jongens die ons bloemen opdrong om in het meer te gooien tijdens een "puja" ritueel. Ik hoefde de hele ritueel niet te ondergaan dus bedankte vriendelijk en liep door, maar de jongens bleef aandringen dat we dat moesten aannemen omdat Pushkar een heilige stadje is en iedereen die daar komt moet de puja ondergaan (een soort ritueel waar je bij een meer door een Brahma priester min of meer wordt ingeleid, door m.i.v. een mantra na te zeggen, daarna moet je de bloembladeren in het water gooien en krijg je een touwje om als simbool/herkenning voor anderen dat je de puja al gedaan heb. Dan laten ze je met rust. Maar hierna wordt je gedwongen minstens een bepaald hoeveelheid geld in te leveren en daar draait het in Pushkar allemaal om.) We hadden dat in de "Rough guide" al gelezen, dus waren op ons hoede. De jongens werden op een gegeven moment bijna agressief omdat we niet wilden en gingen voor ons staan, de weg blokkeren en riepen ga maar terug naar je hotel als je niet naar het meer wil!
Ik liet me niet kleineren, schelde terug en liep verder... Wouter ging uiteindelijk mee om van het gezeik af te zijn, maar daarna werden we alsnog een paar keer gevraagd, ondanks het touwtje. Ik keek ze gewoon ff giftig aan... terwijl ik zei; dat hebben we al gedaan... en dat hielp Smile

In dezelfde stad liep ik een dag later op straat en toen ik een kopstoot tegen m'n billen kreeg van een koe die w.s. vondt dat ik in de weg stond. Midden in de stad... niet te geloven!


Gisteren heb ik een jongetje bijna onder een rijdende motorfiets geduwd. Hij kwam bij ons bedelen, waarop wij nee zeiden en doorliepen. Even later greep hij onze tas met sinaasappels en wilde daarmee vandoor maar de plastic tas ging kapot en sinasappels vielen op de grond. We raapten ze op en deden ze in een andere tas die ik bij me had. deze;fde jong kwam weer achter ons aan weer bedelen.. ik riep en nu is het genoeg, opzouten! en gaf hem een duw. p[recies op dat moment kwam er een motor aanrijden en de jongen viel prcies ervoor... de motor rijden kpon net op tijd remmen... wat een drama! Lijkt wel een soap hier in India!

Nog een week te gaan en we zijn het al zat hier!...Pfff


Maar vandaag aangkomen in Agra,dus we zullen morgen de Taj Mahal gaan bewonderen bij zonsopgang, wie weet kan dat het helemaal goed maken Wink

Voor de rest vermaken we ons wel hoor...

O ja, we zaten in een prachtig hotel in Jaipur, we waren helemaal blij met onze prachtig paleis-achtige kamer tot we erachter kwamen dat onze kamer bezeten was van teekjes (teken) tot het bed aan toe! We kregen gelukkig een andere kamer, later tot mijn schrik een grote rat ontdekt in de nieuwe kamer.... Het is hier nooit goed!


Dikke kus en tot gauw!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Agra
photo by: rotorhead85