Groetjes vanuit de Chocolade stad!

Dunedin Travel Blog

 › entry 29 of 58 › view all entries
@ Cadbury World, NZ

 

Hoi Allemaal,

Hier een berichtje uit Dunedin. We zijn alweer 3 dagen in Dunedin, de stad van Speight's bier en Cadbury Chocolade...
What a temptation!

We verblijven hier in het Leger des Heils...of te wel het gebouw wat vroeger van de Leger des Heils was en tegenwoordig de 'Adventurer Backpackers'. De gevel is monumentaal dus er staat nogsteeds heel groot aan de buitenkant van het gebouw 'Salvation Army'. Het is hier best gezellig. We hebben net een tour gehad in het Cadbury Chocolade fabriek. Het was net een soort van `Willie Wonka's chocolade fabriek' tour met veel proefstukken en een grote chocoladeval (soort waterval, maar dan van chocolade) hmmmmm Very Happy. We kregen zelfs een tasje mee om ze in te doen als je ze niet meteen wilt op eten, maar tijdens de tour was de zak al leeg natuurlijk, haha.
Where we spend the night :-) It use to be a real salvation army building


Gisteren naar de Otago Peninsula gereden, waar we een paar zeehonden, zeeleeuwen en wat albatrossen hebben gezien. Best mooi om te zien hoe systematisch deze vogels de kust komt binnenvliegen.

De afgelopen dagen hebben we het ook erg leuk gehad. We hebben in Queenstown de nieuwe James Bond film 'Casino Royale' met Daniel Craig gezien. Erg leuk maar ook zeer voorspelbaar. In Queenstown hebben we ge-luge-d. Dat is een van de activiteiten die je daar kunt doen. Met een skyline gondola de berg op, daarna met een soort van skilift een andere berg op, daarna in een soort van kart, de berg af luge-n. Errrug leuk! Je voelt je weer helemaal jong! Hahaha.

Na Queenstown verbleven we 2 nachtjes in Te Anau. Van Te Anau reden we naar de haven van Milford Sound, waar we de cruiseboot hebben genomen over de Milford Sound tot aan de Tasman zee en terug.
Luge-ing in Queenstown
(Milford Sound is een rivier gevormd van gletsjers-ijs in de vroegere jaren). We hadden een encounter cruise wat dus inhoud dat je heel dichtbij alles komt. Onze schipper nam z'n werk dus ook heel serieus en voer ons tot onder de ijskoude watervallen en bleef staan tot iedereen kletsnat was. Hij liet wat glazen vullen met water van de waterval en deelde dat uit later. Het water was zo puur dat je het zo kon drinken. ( Pas als je nat was heb je er ECHT van genoten, zei hij en dan pas heeft hij het gevoel dat hij zijn werk goed heeft gedaan Smile. ) Later kwamen we ook heel dichtbij de de cliffwanden om het structuur in de cliffwanden, gemaakt door het water te kunnen bekijken. Onderweg een paar zeehonden gezien, waar we ook erg dichtbij kwamen. En aan het einde van de tour gingen we naar de onderwater observator, waar je tot 10 meter diep onder water kon komen.
Milford Sound, NZ
Het zeeleven hier is heel bijzonder omdat je zowel zoet als zoutwater leven hier kunt zien, vanwege de cliffwanden die de regenwater op de zeewater drijvend houdt indien het vaak regent. Het Zoetwater drijft op 't zoutwater.

Vanuit Te Anau, namen we de Southern scenic route naar Catlins, waar we 1 nacht in Owaka hebben geslapen, toen naar Dunedin gereden.

Morgen rijden we naar Omarama waar we op een Merino schapen Boerderij gaan slapen...
Dat is nogsteeds een boerderij, dus we gaan tussen de schapen slapen! Very Happy.

Dikke kus en tot gauw!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
@ Cadbury World, NZ
@ Cadbury World, NZ
Where we spend the night :-) 
It …
Where we spend the night :-) It…
Luge-ing in Queenstown
Luge-ing in Queenstown
Milford Sound, NZ
Milford Sound, NZ
At Dunedin train station
At Dunedin train station
Catching some water from the fall
Catching some water from the fall
Its clear and drinkable!
It's clear and drinkable!
Cadbury World Dunedin, NZ
Cadbury World Dunedin, NZ
On the luge lift in Queenstown
On the luge lift in Queenstown
Dunedin
photo by: crystalware