G'day to y'all

Adelaide Travel Blog

 › entry 5 of 58 › view all entries
Our lovely Guesthouse in Adelaide

Hee allen daar ben ik weer...
Nu vanuit Australie!

We zijn gisteren (18 augustus 2006) om 09:45 uur aangekomen in Adelaide en hebben wederom een goede vlucht gehad. Het was maar 8,5 uur vliegen vanuit Hong Kong en omdat we 's nachts vertrokken, was de vlucht heel snel gegaan.

Aangekomen op Adelaide airport was het ons gelijk opgevallen dat de mensen erg vriendelijk waren. Bij de paspoort controle werden we begroet met: "Hello, how ya doing?!"

Aan de andere kant werdt iedereen wel een beetje zenuwachtig gemaakt door de duane en veiligheidspersoneels die veel drukte maakten om mensen die etenswaren, schoenen met grove zolen (met daar onder modder of i.d.) aan of bij zich hadden, dieren-, houten spullen etc.
Post office tower, Adelaide
Je moest alles wat je bij je had zwart op wit aangeven. Doe je dat niet en ze komen erachter dat je iets "illegaals" bij je hebt (dit kan van alles zijn, bijv. een appel) dan krijg je een boete van een paar honderd dollars tot 6 maanden gevangenisstraf. Bij de paspoortcontrole staan er al op video's aangegeven wat je allemaal moet weggooien of aangeven.

Na de paspoort controle wordt je door wel 5 verschillende security medewerkers ondervraagt (a.d.h.v. je ingevulde aangifte formulier) voor je bij de bagageband komt. Bij de bagageband staat er iemand met een hond om aan alle tassen te laten snuffelen naar eten, hout, modder, drugs etc. Mocht de hond je tas uitvissen dan mag je naar de quarantaine afdeling en wordt je tas ondersteboven gehouden, op een band leeg gegooid... en mag je dokken of naar de gevangenis. Als de hond je tas voorbij loopt dan mag je heel blij zijn en mag je in de rij staan voor nog een laatste check en of ondervraging door een andere veiligheidsmedewerker (Pffff.
On ANZAC Memorial day, Adelaide
..).
Gelukkig hadden we niets geks mee, dan wat muelsi reepjes, pepermuntjes en tandenstokers (=hout Smile), dus ja, voor de zekerheid hadden we dit toch op papier gezet. Tandenstokers waren oke, mueslireepjes werden wel even gecheckt, was uiteindelijk wel oke en de schoenen waren ook oke, dus konden we zonder problemen de luchthaven verlaten.

Na weer wat geld opgehaald te hebben, zijn we met de taxi naar ons guest house gegaan. We zitten nu in Annie's Place backpackers guest house.

Na ons eerst te hebben opgefrist hebben we een wandeling gemaakt naar de 'Central Market' (een overdekte markt waar je alles kan kopen) daar heb ik wat spullen ingeslagen om 's avonds mijn eigen maaltijd te kunnen voorbereiden. Eindelijk weer heerlijk salade en kip zoals ik dat zelf wil.
Enjoying my $5,- oysters at Annies place Backpackers Adelaide
.. (en eindelijk een beetje koolhydraten/eiwit gescheiden! Tja, ik moet ook aan mijn lijn denken Wink)
Wouter had een pizza van de guest house besteld. (Friday, pizza night!)
Bij het maken van m'n salade had ik al vrienden gemaakt (haha), het zag er zo lekker uit volgens hen! (tomaat, gemengde slablaadjes, advocado, paprika, rode ui)

Het is nu mooi weer +/- 19 graden. (niet te vergelijken met 19 graden NL weer). We hebben een "huge" kamer vergeleken met die in Hong Kong. De personeel is erg aardig en de overige backpackers ook. Ik ga vanavond stappen met een van de meiden die hier werkt Smile

We zijn voor de rest vanaf gisteren een beetje aan het kijken wat de mogelijkheden zijn voor tours/ vervoer richting Darwin. Het was ons bijna gelukt, maar de ene die we op het oog hadden zit vol, dus moeten we nu verder zoeken.

Dat was het voor nu.

Tot de volgende keer!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Our lovely Guesthouse in Adelaide
Our lovely Guesthouse in Adelaide
Post office tower, Adelaide
Post office tower, Adelaide
On ANZAC Memorial day, Adelaide
On ANZAC Memorial day, Adelaide
Enjoying my $5,- oysters at Annies…
Enjoying my $5,- oysters at Annie…
Adelaide
photo by: shirlan