G'day vanuit Alice Springs

Alice Springs Travel Blog

 › entry 7 of 58 › view all entries
Enjoying my $5,- oysters at Annies Place Backpackers, Adelaide

 

29-08-2006

Het heeft wat moeite gekost maar we hadden dus uiteindelijk een tour geboekt met "Groovy Grapes Getaway". We zijn met de 'Desert Patrol' tour in een paar dagen van Adelaide (South Australia) via Barossa Valley, Flinders Ranges, Angorichina, Lyndhurst, en via de oude 'Ghan' spoorweg naar Mound Springs, Lake Eyre, Oodnadatta, Williams Creek, Coober Pedy, Yulara NP, Mac Donald Ranges gegaan en nu dus aangekomen in Alice Spings (Central Australia). We hebben alweer iets van 2700 km achter de rug. We zijn nu in Alice Springs voor een paar dagen rust en dan gaan we weer verder.
At `Emily´s Heaven´ with Rozneck and Zack, Adelaide
We blijven in Annie's Place backpackers guesthouse hier in Alice, omdat we het zo naar ons zin hebben gehad daar bij Annie's in Adelaide. Het voelt als thuisSmile

We hebben een paar gezellige/avontuurlijke dagen in Adelaide gehad met het personeel en een paar gezellige/stevige zuiplappen, waar ik bijna EHBO bij moest toepassen omdat er een na middernacht in de keuken in elkaar zakte en totaal van de kaart op de keukenvloer lag. We zaten met z'n 4-en in de binnentuin bij Annie's toen we ineens een harde klap in de keuken hoorden. Het was Freddie (een Noor) die net een paar minuten daarvoor met ons aan tafel zat. Zack (een Amerikaan die daar werkt) en ik snelden er naartoe, ik riep: "Freddie, Freddie", geen reactie, ik voelde z'n pols, gelukkihg had ie nog wel hartslag.
Flinders Range, preparing lunch
Ik kneep in zijn arm en toen ging hij langzaam zijn met zijn ogen knipperen. Na alles gecheckt te hebben, hebben we hem met z'n drieën (Zack, Wouter en ik) opgetild en naar zijn bed gebracht. Met heel veel duwen en stoten hebben we hem eindelijk op de bovendeel van zijn stapelbed gekregen. Tja, hij was ook niet echt de lichtste in gewicht Smile
Pfff.. We hadden de schrik van ons leven, maar het is gelukkig allemaal goed afgelopen.

Op onze laatste avond in Adelaide zijn we met een klein groepje van (voornamelijk personeel van) de guesthouse naar een kroeg in de buurt geweest, daar hebben ze 2x per week een soort van talentenavond waar iedereen zich voor kan opgeven. Het leek wel de voorrondes van 'Idols'! Sommigen waren afschuwelijk maar er zaten zeker ook goede muzikanten/zangers/bands bij.
Sabrina and I, preparing dinner at Angorichina
Het was in ieder geval erg gezellig, maar omdat we de volgende ochtend vroeg op moesten voor de tour gingen we weer rond middernacht terug naar de guesthouse.

De Tour
Op 22-08-06 ging de wekker om 5:30 uur. Na een snelle ontbijt stonden we buiten en even later werden we opgehaald door de busje van 'Groovy Grapes'. Na wat anderen opgehaald te hebben zijn we richting Flinders Ranges gereden waar we zijn gestopt voor lunch in een park en daarna naar noordelijke Flinders Ranges gereden waar we na 40 minuten lopen ergens in de bushesbelanden met grote rotsen met Aboriginal tekeningen. Prachtig omgeving! Hier hebben we ook de eerste kangaroos gezien.

(Wist je trouwens dat niemand echt weet hoe die beesten werkelijk heten? Een blanke manvroeg ooit aan een Aboriginal hoe die beesten heten, toen zei de Aboriginal: "Kangaroo?!?" wat dus in het Aboriginal taal betekend: "ik begrijp je niet".
Kevin, our Groovy Grape Guide
dus dacht die blanke man: "Ohhh, die beesten heten Kangaroo!")

Angorichina
Op deze dag reden we door naar Angorichina Waar we ook bleven slapen in een oude tuberculose kliniek die nu omgebouwd is tot backpackers hostel. We zaten in de 'middle of no where' en de hostel had van die megagrote tonnen gevuld met regenwater. dat gebruikte we voor alles, om te drinken, om thee/koffie van te maken en om mee te koken en douchen. (Dit wordt een bijzonder trip, dacht ik zo!)
BBQ aangezet, iedereen had hun handjes uit de mouwen gestoken en binnen een paar minuten hadden we een goedgevulde salade met wat kangaroo-, lamslappen en karbonaatjes hadden we heerlijk gegeten! Na het eten gezellig met z'n allen om de kampvuur gezeten met een kopje Australische wijn uit de beste wijnstreek (Barossa Valley) terwijl we genoten van het gitaarmuziek en gezang van Sakia (een Engelse).
Somewhere on a protected Aboriginal site
Ik heb het niet al te laat gemaakt want de volgende ochtend moesten we toch weer vroeg op Sad.

Na een heerljke luxe ontbijt met gebakken ei en spek hebben we de spullen in gepakt en een stukje gaan lopen terwijl (Kev) de chauffeur ging tanken. Hij pikte ons onderweg op en toen naar Lyndhurst gereden om 'Talc Alf' te bezoeken. Een oude Nederlander die al jaren in Australie woont en ergens in de middle of no where in de woestijn in zijn eentje woont. Hij heeft een talc steen gallerie en vind het leuk als mensen langs komen voor een praatje. Hij verteld dan graag sterke verhalen en filosofeert graag over betekenis van verschillende dingen. Dat deelde hij graag met ons. Zo liet hij ook zien hoe hij met een schuurpapier talc poeder schaafte van talc steen en vertelde betekenissen van verschillende plaatsnamen etc.
Talk Alf in his mega backyard, Ootnadatta track
daarna heeft Alf ons allen verteld wat ons namen betekend. Zo vertelde hij dat mijn naam "reizen naar de toekomst" betekend.

Hij pakte een stukje talc steen en schreef op een bord in zijn kilometers grote tuin: Ad= toekomst, EL= naar de, Lina= reizen.

Hierna zijn we naar Ochre Cliffs gereden, een prachtig stuk Aborignal territorium.
Langs de oude 'Ghan' spoorweg (hout opgehaald voor de kampvuur en) via Mound Springs en Lake Eyre zijn we naar Oodnadatta, Williams Creek gereden, (de kleinste dorp in South Australia met een populatie van 6 personen).

Oodnadatta
Bij aankomst hebben we eerst kampvuur gemaakt en een andere ploeg de pastamaaltijd die we bij het kampvuur hebben opgegeten. Na het eten hebben we met z'n allen naar de enige bar in Williams Creek gegaan om te geniten van een 'Coopers' (Zuid Australisch bier).
Talk Alf describing the meaning of my name
Was heel gezellig met de lokalen te kleppen. Bijzonder barretje waarvan de wanden behangen zijn met oude ID-kaarten, oude creditkaarten, BH's, Papiertjes, strings, heren onderbroeken, t-shirts, petten, pluche beesten en noem maar op... allemaal bedoeld als sponsering van 'the Royal Flying Docters service'. Ook wij hebben we een papiertje achtergelaten aan de muur met onze namen en wat "tulpen uit Amsterdam". en een kleine donatie in de box geflipt voor de R.F.D.S.

Later op de avond terug naar de camping.
Hier sliepen we een 'swag' (een typisch Australisch kampingbedje met een matrasje erin. Het lijkt op een lijkzak.) We sliepen dus zonder tent onder een prachitge sterrenhemel op het woestijnzand.
Bijzonder ervaring!

Maar goed voor ik erin schuif, altijd eerst even uitschuidden voor evt. slangen, spinnen etc. Zeker omdat we net voor dat we naar de kroeg gingen een duizendpoot vlakbij een van de swags gezien hebben en deze dus in de kampvuur gegooid.
(je weet nooit of er meer zijn Smile)

Wordt vervolgd...
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Enjoying my $5,- oysters at Annies…
Enjoying my $5,- oysters at Annie…
At `Emily´s Heaven´ with Rozneck…
At `Emily´s Heaven´ with Roznec…
Flinders Range, preparing lunch
Flinders Range, preparing lunch
Sabrina and I, preparing dinner at…
Sabrina and I, preparing dinner a…
Kevin, our Groovy Grape Guide
Kevin, our Groovy Grape Guide
Somewhere on a protected Aborigina…
Somewhere on a protected Aborigin…
Talk Alf in his mega backyard, Oot…
Talk Alf in his mega backyard, Oo…
Talk Alf describing the meaning of…
Talk Alf describing the meaning o…
Swagin´it at Yulara Park
Swagin´it at Yulara Park
Me in my swag on plain dessert gro…
Me in my swag on plain dessert gr…
At Kata Tjuta
At Kata Tjuta
At Bojangles saloon, Alice Springs…
At Bojangles saloon, Alice Spring…
Alice Springs
photo by: WandaMichelle