Ganges maakt gelukkig :-) (3)

Rotterdam Travel Blog

 › entry 58 of 58 › view all entries

 

Als je het mij vraagt: India is een mooi land, alleen jammer van de mensen die er wonen.
Die maken het vaak onmogelijk/onplezierig voor de toeristen. Ze proberen je van alle kanten te financieel te naaien. In veel landen is het zo… dat klopt, maar zo erg als het in India is, heb ik nergens meegemaakt en dat mag ik best zeggen nu ik alle continenten van de wereld heb gezien Wink

Uit mijn eerdere bericht is misschien gebleken hoe erg ik het vond om in India te zijn…
Echter een klein deel van mijn vakantie in India was voor mij een tegenvaller en ik zal er niet zo snel meer terug gaan, maar ik vind India nog steeds wel een land die je meegemaakt moet hebben als reislustige…dus als je van plan bent om het ooit te doen… Just do it!

Vermijd alleen “heilige” steden zoals Ajmer,Pushkar enzo. Daar valt toch niets te beleven dan van je geld beroofd te worden d.m.v. zo’n gedwongen Puja en of confrontaties met drugshandelaren en hippies… Die ene tempel die je daar kunt bezoeken is de moeite niet waard vergeleken bij de duizend andere veel mooiere die je in heel India kunt bezoeken. Als je een rondreis hebt en je moet ergens in de die omgeving verblijven om de afstand te verkorten, kies dan liever een niet toeristisch plaatsje, dan heb je misschien wel meer plezier van.

Toppunten van mijn reis in India vind ik:
Jaisalmer (woestijn met prachtige landschappen, met of zonder kameel Wink)

Agra (de Taj Mahal natuurlijk en Sikandra)

Udaipur (Bruisend! Hier kwamen we tijd tekort in 3 dagen… Shilpgram en de Indaase kooklessen bij Shashi vond ik geweldig!)

Varanasi (ochtend boottocht over de Ganga/uithangen bij de Ganga in het algemeen... mensen kijken, Sarnath)

En ... dat ik minstens 5 kilo ben afgevallen!

Ik ben in ieder geval weer blij om thuis te zijn. Ik heb het zo gemist om heerlijk gevarieerde groenten te kunnen eten, rauwkost, vlees en ECHTE chocolade ijs! (uhhh.. met mate dan, anders zit die 5 kilo er zo weer aan, dat wil ik natuurlijk niet Wink )

Ik heb tot 2 keer toe kip besteld in India maar de botjes waren zo verdacht klein (ongehakt), en de vlees zo taai…dat moest wel een of andere duif zijn geweest. Ik ben een kip liefhebber, mij houden ze niet voor de gek.

PS:
Ik zal de India foto’s z.s.m. op de site toevoegen aangezien mijn foto-abonnement op deze site op 17 aug. afloopt. Na deze datum zal alle foto’s gewist worden. De verslagen blijven uiteraard wel staan.

Groetjhus!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Rotterdam
photo by: polvandenwirre