Fijne Jaarwisseling!

Tauranga Travel Blog

 › entry 26 of 58 › view all entries
Manaia maori, Auckland

 

Dag allemaal,

We hebben een fantastisch kerst gehad in Auckland. We logeerden in leuk en gezellig guesthouse (City Garden Lodge) midden in de stad. We waren 2 dagen voor kerst daar aangekomen en spannend was het om alle voorbereidingen mee te maken. Ze hielden een multiculturele buffet voor kerst, waar iedereen iets uit hun eigen land mocht maken en meenemen.

Mensen waren dagen van te voren bezig. Een jongen (Duitser) was de avond dat we aankwamen bezig een kerststol te maken. Hier is hij uren mee bezig geweest tot diep in de nacht. Hij hielp altijd zijn oma bij het maken van zo'n stol tijdens de feestdagen, dus wist hij precies hoe het allemaal moest. Wij kwamen niet meer bij van het lachen toen we dat deeg zagen. Daar ging o.a. 3kg rozijnen, 5kg amandelen in 3 verschillende vormen (heel, geraspt,poedervorm), 4 kg bloem en 700 ml rum in.
Sky tower, Auckland
De rum rook je vanuit de verte... en hij maar eideloos kneden. Uiteindelijk had hij er 3 grote kerststollen uit de deeg gebakken. Alleen hadden we geen goede oven in de guesthouse (een 50 cm electrisch oventje) waardoor het allemaal een beetje mislukte. De één aangebrand, de ander half rauw etc...Zonde!

Wij hebben niet meegedaan aan het buffet omdat ik weet hoe onhygiënisch het aan toe kan gaan als een "backpacker" aan het koken is... en gezien ik al eens eerder een maagzweer heb opgelopen, leek het mij niet verstandig hier aan mee te doen.

Op kerstdag hebben we ge-picnic-d op Mission bay. Het was hier erg druk, gezien de meeste mensen hier in Nieuw Zeeland kerst aan het strand vieren of bij familie.

Op de late namiddag zijn we een vulkaan op gereden en daar een stukje gewandeld, met uitzicht op andere vulkanen midden in de stad van Auckland.
Christmas at mission beach, Auckland
Best gek gezicht om te zien dat er best veel vulkanen in de stad liggen. (Zeker omdat we de dag ervoor naar de museum zijn geweest en konden we in een nagemaakte huiskamer een simulatie van een vulkaan uitbarsting meemaken, o.a. met het lava dat door je huiskamerraam naar binnen barst.) Uhhh... dan zou je toch niet in zo'n stad willen wonen? Stel je voor dat de vulkaan ineens wakker word...

Maar goed tegen de avond terug naar huis (city garden lodge), waar ze net van hun dinch hadden genoten (brunch/diner). (Het begon al om 3 uur smiddags!). Blijkbaar had bijna iedereen toetjes meegenomen en hadden ze daar veel van over.

Wij begonnen erg laat aan ons BBQ, gezien we nog vol zaten van de picnic. Maar het was zeker geslaagd en lekker. De rest van de avond voor de TV neergeplofd met z'n allen en gezellig zitten kleppen...
Later op de avond, een grand desert genomen van de toetjes die er nog lagen... en nog één... en nog één... en nog één. Wink

Het werd erg laat.

We zitten inmiddels in Tauranga. Morgen rijden we weer verder naar Whakatane (Bay of Plenty) en met de jaarwisseling zitten we in Taupo. Nog geen flauuuuuuuuw idee wat we dan gaan doen.

In ieder geval,
Fijne jaarwisseling allemaal!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Manaia maori, Auckland
Manaia maori, Auckland
Sky tower, Auckland
Sky tower, Auckland
Christmas at mission beach, Auckla…
Christmas at mission beach, Auckl…
View from one of the vulcano summi…
View from one of the vulcano summ…
Amsterdam (home) is far away... :-)
Amsterdam (home) is far away... :-)
Tauranga
photo by: Morle