Eerder gestuurde bericht, dat ergens bleef hangen

Queenstown Travel Blog

 › entry 30 of 58 › view all entries

16-01-2007

Hoi allemaal,

Hier weer een berichtje vanuit Queenstown. Een super-toeristisch stadje met veel hyper- adrenaline activiteiten, waar je helemaal gek van word. Ik doe het wat rustiger aan... We zijn hier een paar dagen om uit te rusten en verblijven in een cabine met een paar Japanners bij 'The Southern Laughter; Sir Cedric's', met Jacuzzi en alles. Wink

De afgelopen dagen hebben we niet veel spannends meegemaakt maar wel weer erg mooie dingen gezien en meegemaakt.

We hebben ondanks de regen toch een wandeling gemaakt naar 'The Devil's Punchbowl' in Arthur's Pass. Wat een erg steile wandeling bergopwaarts over meer dan 200 traptreden en onstabiele rotsen inhield. Ik liep op mijn gemak naar boven en was dreifnat (van de regen en zweet) toen ik boven was, maar ik heb zeker genoten van de inspanning. Hierna naar onze berghuisje gereden (Arthur's Pass Mountain Cottages), waarna ik na een warme douche met een kopje thee bij de openhaard heb gezeten. Vanuit ons huisje hadden we mooi zicht op de berg. We zaten aan de voet van de berg.

De volgende ochtend vertrokken we naar Franz Josef Gletjser, waar we wederom in een cabine zaten ('Glowworm cottage's; Sir Cedric's') met een paar vieze Australische oudere dames. Ze lieten hun troep overal slingeren enzo... echt erg. Hier aangekomen zijn we de stadje ingelopen (wat alleen op toeristen draait). Met onze vouchers een gratis shot gehaald bij de 'Ice bar' aan de overkant en weer verder gelopen. Al gauw begon het weer te regenen dus liepen we naar huis en hebben een videootje bekeken. 's Ochtends een wandeling gemaakt voorbij de barieres van de Franz Josef Gletsjer. Hierdoor konden we net wat dichterbij de gletsjer komen en genieten van het indrukwekkend stuk ijs tussen de bergen. Na ongeveer anderhalf uur lopen, liepen we naar Peter's Pool, een meertje waar je de reflectie van de bergen en een stuk van de gletsjer in kon zien. Errrug mooi!

We waren net klaar met onze wandeling, liepen richting de auto en het begon weer keihard te regenen. Wat een mazzel!
We reden naar FOX, de andere gletsjer.
Daar aangekomen, scheen de zon weer en was ik nog meer onder de indruk van deze prachtig stuk natuur. Deze glestjer was nog mooier als de vorige, met natuurlijke structuren in de ijs gegraven. Hier ook wat dichterbij gekomen dan de barieres toelaten... (mag eigenlijk niet, voor het geval het ijs instort) Maar wel op een veilig afstand gebleven. Wink .

Eergisteren in Wanaka, naar de 'Puzzeling World' gegaan. Erg leuk en educatief met veel gezichtsbedrogs en duizelingwekkend spelletjes.

Vandaag een paar mensen zien bungi-jumpen van de Kawarau brug waar het allemaal ooit begon.
Nog een paar dagen hier in Queenstown dan rijden we verder naar Te Anau, waar we de o zo prachtige Milford Sound gaan bezoeken.

Dat was het weer voor nu.
Genietze en tot de volgende keer!

Groetjhus!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Queenstown
photo by: genetravelling